Αργεντινή: Περισσότερα από 17.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού

Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν ακόμη 621 ασθενείς με τον COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 17.277 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο κράτος της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει τους 96.521 νεκρούς επί συνόλου 4.552.750 μολύνσεων μέχρι στιγμής από την εκδήλωσή της στην επικράτειά του, τον Μάρτιο του 2020.

Οι Αρχές προσπαθούν να περιορίσουν την εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του νέου κορωνοϊού. Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί πέντε κρούσματα της παραλλαγής αυτής, η οποία αρχικά ταυτοποιήθηκε στην Ινδία.

Για τον σκοπό αυτό, οι Αρχές αποφάσισαν να μειώσουν στους 600 τον αριθμό των πολιτών που μπορούν να επαναπατρίζονται την ημέρα και να κλείσουν όλες τις άλλες πύλες εισόδου πλην του διεθνούς αεροδρομίου Εσέισα, στο νότιο Μπουένος Άιρες.

Το μέτρο αποφασίστηκε να επιβληθεί επειδή δεν διαπιστώνεται «κυκλοφορία στην κοινότητα» του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα, εξήγησε ο υπουργός Υγείας, ο Ματίας Λάμενς. Εξασφαλίζει περισσότερο χρόνο να προχωρήσει η εκστρατεία ανοσοποίησης, «που επιταχύνθηκε τις τελευταίες εβδομάδες», πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας πως φυσικά δεν θα ισχύει «διά παντός».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ