Αραβικός Σύνδεσμος εναντίον των κυρώσεων στο Σουδάν

Με αυτόν τον τρόπο, αντιδρά στην έγκριση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενός ψηφίσματος που απειλεί το Χαρτούμ με πετρελαϊκές κυρώσεις, αν δεν αποκαταστήσει την ασφάλεια στο Νταρφούρ.
«Η θέση του Αραβικού Συνδέσμου ως προς το ψήφισμα είναι η απόρριψη των απειλών για κυρώσεις εναντίον του Σουδάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του οργανισμού Χοσάμ Ζάκι.
«Η επιβολή κυρώσεων δεν βοηθά να διευθετηθεί η κρίση και δεν ωθεί τους αντιμαχομένους να τη διευθετήσουν. Αντίθετα, παράγει ένα αντίθετο αποτέλεσμα», πρόσθεσε.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε χθες (Σάββατο) ένα ψήφισμα που διατηρεί την πίεση στο Σουδάν με σκοπό την αποκατάσταση της ασφάλειας στο Νταρφούρ. Το ψήφισμα απειλεί το Χαρτούμ με πετρελαϊκές κυρώσεις αν δεν εκπληρώσει την δέσμευσή του και δεν συνεργασθεί προς αυτό το σκοπό με την Αφρικανική Ένωση.
Στις 14 Σεπτεμβρίου, οι άραβες υπουργοί επανέλαβαν «την αλληλεγγύη τους στο Σουδάν και την άρνηση κάθε διαμελισμού της χώρας» και εξέφρασαν «την απόρριψη κάθε στρατιωτικής επέμβασης στο Νταρφούρ και των κυρώσεων» εναντίον της κυβέρνησης του Χαρτούμ.
Πηγή: skai.gr