Αποτελέσματα exit-poll από το BBC

Βεβαίως, οι τελευταίες σφυγμομετρήσεις έδιναν στον υποψήφιο της Ένωσης για το Λαϊκό Κίνημα ποσοστά που κυμαίνονταν από 27 έως 30% και στην υποψήφια των Σοσιαλιστών, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, ποσοστά μεταξύ 22.5 και 26%. Δεν έπεσαν έξω: σύμφωνα με τα exit polls, 30% συγκεντρώνει ο Σαρκό και 25,2 η Σεγκό.

Το BBC, στην πρώτη του ανταπόκριση μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος των exit polls, τονίζει πόσο μικρή ήταν η αποχή, παρά το γεγονός ότι η καλοκαιρία θα μπορούσε να κρατήσει πολλούς Γάλλους μακριά από τις κάλπες.

Τελικά, ψήφισε το 84,5% του εκλογικού σώματος. Όπως σημειώνει η ανταποκρίτρια του BBC στο Παρίσι, η Kαρολάιν Γουάιατ, μπορεί οι δημοσκοπήσεις που έγιναν πριν από τις εκλογές, να κατέγραψαν την απογοήτευση των ψηφοφόρων με τους πολιτικούς και τις επαγγελίες τους, αλλά η δυσαρέσκεια αυτή, η απογοήτευση δεν μεταφράστηκε σε απάθεια, αποχή.

Είδαμε έτσι, νέους και ηλικιωμένους, να κάνουν ουρά έξω από τα εκλογικά τμήματα, αν και το αποτέλεσμα των exit polls δείχνει πως στις επιλογές που έκαναν μπροστά στην κάλπη παραμένουν διχασμένοι.

Η προσοχή όλων στρέφεται έτσι στον δεύτερο γύρο που, όπως είπαμε, θα γίνει στις 6 Μαΐου: δημοσκοπήσεις που είχαν γίνει πριν από τις σημερινές εκλογές έδιναν, στον δεύτερο γύρο, από 50 ώς 53% στον Σαρκό και από 47 μέχρι 50% στη Σεγκό.

Οι ειδήσεις του BBC World μεταδίδονται στα ελληνικά από την Τηλεόραση του ΣΚΑΪ στις 06.30, 07.30, 08.30, 18.35 και στις 21.35.
Πηγή: skai.gr