Αποσύρεται ο Τζουλιάνι

Την απόσυρσή του από την κούρσα για την εξασφάλιση του χρίσματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τη διεκδίκηση της αμερικανικής προεδρίας ανακοίνωσε ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ρούντι Τζιουλιάνι.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Τζον Μακέιν στο στρατόπεδο των ρεπουμπλικανών.

Ο Τζουλιάνι, που οικοδόμησε την εικόνα του πρωταγωνιστή μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και εθεωρείτο ένας από τους επικρατέστερους για να εξασφαλίσει το χρίσμα των ρεπουμπλικανών, κατέλαβε την τρίτη θέση στις προκριματικές εκλογές της Φλόριντα, πίσω από τον γερουσιαστή Μακέιν και τον πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης, Μιτ Ρόμνι.

"Σήμερα ανακοινώνω επισήμως ότι αποσύρω την υποψηφιότητά μου για την προεδρία των ΗΠΑ. Ο Τζον Μακέιν είναι ο πιο ικανός υποψήφιος για να γίνει ο επόμενος κυβερνήτης των ΗΠΑ", ανακοίνωσε ο Τζουλιάνι, στη βιβλιοθήκη Ρόναλντ Ρίγκαν, στο Σίμι Βάλεϊ της Καλιφόρνια.

Εν τω μεταξύ, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Άρνολντ Σβάρτσενεγκερ αναμένεται να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του γερουσιαστή Τζων Μακέιν για την προεδρία των ΗΠΑ, ανέφερε η εφημερίδα Los Angeles Times, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στους δυο πολιτικούς που ανήκουν στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα.

Ο Σβάρτσενεγκερ, ο οποίος έμεινε εκτός της προεδρικής εκστρατείας, φέρεται να έλαβε την απόφαση να υποστηρίξει τον Μακέιν μετά την αποχώρηση του Ρούντυ Τζουλιάνι από την κούρσα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος εν όψει των εφετινών προεδρικών εκλογών, αναφέρουν οι Λος Άντζελες Τάιμς.
Πηγή: skai.gr