Απόπειρα Ντενκτάς να «δικαιολογήσει τα αδικαιολόγηταΙ»

Δικαιολόγησε το γεγονός ισχυριζόμενος ότι δήθεν η Κυπριακή Δημοκρατία είχε στερήσει στους Τουρκοκυπρίους δικαιώματα με τη βία πριν από 40 χρόνια. Δήλωσε ότι ο εγγονός του Ραούφ Κιουρσάτ - υιός μιας εκ των θυγατέρων του - εξασφάλισε το διαβατήριο με δική του άδεια και προτροπή.
«Ο εγγονός μου Ραούφ Κιουρσάτ, αφού συμβουλεύτηκε και εμένα, πήγε και εξασφάλισε - όπως και άλλοι Τουρκοκύπριοι νέοι - ευρωπαϊκό διαβατήριο. Αυτό που δικαιούται, αυτό που δικαιούται και η μητέρα του και που απορρέει ως δικαίωμα από τη μητέρα του και για τον ίδιο. Αυτό που οι Τουρκοκύπριοι δικαιούνται μέσα στην Κυπριακή Δημοκρατία και το οποίο οι Ελληνοκύπριοι τους το έχουν στερήσει με τη βία».
Προσπάθησε επίσης να δικαιολογήσει το γεγονός ότι μέχρι πρότινος χαρακτήριζε προδότες όσους εξασφάλισαν έγγραφα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
«Όσοι πήραν διαβατήριο τους αποκάλεσα προδότες. Αν έχω πει κάτι τέτοιο, παρακαλώ να μου παρουσιάσετε υπό ποιες συνθήκες το είπα, για να σας εξηγήσω γιατί το είπα».
Ο Ραούφ Ντενκτάς ισχυρίζεται τώρα πως η εξασφάλιση εγγράφων της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι δικαίωμα μεν των Τουρκοκυπρίων, υπό την προϋπόθεση, ότι δεν θα γυρίσουν την πλάτη - κατά την έκφρασή του - στο δικό τους κράτος.
Σπεύδει παράλληλα να διευκρινίσει, δήθεν, ότι η εξασφάλιση από πλευράς Τουρκοκυπρίων τέτοιων εγγράφων δεν συνεπάγεται και αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Δεν παραλείπει ακόμη να κατηγορήσει για πολιτικές σκοπιμότητες, όλους όσοι σχολίασαν το γεγονός της απόκτησης ταυτοτήτων και διαβατηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας από τα εγγόνια του, λέγοντας πως όποιος φέρει το επίθετο Ντενκτάς βρίσκεται κάτω από το μικροσκόπιο.
Πηγή: skai.gr