Αποκλεισμένοι στο Αλγέρι

Πολλές εκατοντάδες επιβάτες, μεταξύ των οποίων πολίτες γαλλικής και αλγερινής υπηκοότητας, με προορισμό τη Μασσαλία, βρίσκονται αποκλεισμένοι στο λιμάνι του Αλγερίου, έπειτα από βλάβη που παρουσίασε το ελληνικό πλοίο που θα τους μετέφερε, σύμφωνα με δημοσιογράφο του γαλλικού πρακτορείου.

Περίπου 1.700 επιβάτες -με τα οχήματά τους- αναμενόταν να αποπλεύσουν στις 29 Αυγούστου από το λιμάνι του Αλγερίου με το ελληνικό πλοίο \"Λατώ\", το οποίο ναυλώθηκε από την Αλγερινή Εθνική Εταιρεία Ναυτιλίας (CNAN), για δρομολόγια προς και από τη Μασσαλία.

Όμως το Λατώ, πλοίο ηλικίας άνω των 30 ετών, βρίσκεται ακινητοποιημένο από τις 28 Αυγούστου λόγω βλάβης στη μηχανή του στη Μασσαλία.

Ορισμένοι επιβάτες μπόρεσαν να φύγουν από το Αλγέρι με το γαλλικό πλοίο της Εθνικής Εταιρείας Κορσική-Μεσόγειος (SNCM), το οποίο ναυλώθηκε από την CNAN, και άλλοι έστειλαν τις οικογένειές τους αεροπορικώς και αναμένουν στο λιμάνι το επόμενο πλοίο για να επιβιβαστούν με τα αυτοκίνητά τους, σύμφωνα με πρακτορείο ταξιδίων.

Η SNCM ανακοίνωσε ότι το πλοίο \"Ζαν Νικολί\" πραγματοποίησε δρομολόγιο μετ\' επιστροφής μεταξύ Αλγερίου και Μασσαλίας με 730 επιβάτες και διευκρίνισε ότι κι άλλοι επιβάτες θα επιβιβαστούν στα \"Κορς\" και \"Ιλ ντε Μποτέ\" στις διαθέσιμες θέσεις που έχουν.

Εξάλλου αύριο, Τρίτη, αναμένεται ένα ελληνικό πλοίο για να επιβιβαστούν σε αυτό οι εναπομείνατες επιβάτες.
Πηγή: skai.gr