Αποκαλύφθηκε ο StalinGulag, o άνθρωπος που τρολάρει το Κρεμλίνο

Tην ταυτότητά του αποκάλυψε ο μέχρι σήμερα ανώνυμος και εξαιρετικά δραστήριος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ρώσος μπλόγκερ, επικριτής του Κρεμλίνου και της σύγχρονης ρωσικής κοινωνίας.

«Είμαι ο StalinGulag και δεν είμαι πλέον ανώνυμος», έγραψε χθες στο Twitter την Πέμπτη ο Γκορμπούνοφ ανεβάζοντας ταυτόχρονα ένα link που παρέπεμπε στην συνέντευξη που έδωσε το BBC.

O StalinGulag έχει 1,5 εκατομμύριο followers στο Twitter και το Telegram, την κρυπτογραφημένη εφαρμογή SMS. Είναι γνωστός για τα φαρμακερά του σχόλια για την πολιτική ζωή της Ρωσίας.

Για χρόνια υπήρχαν διάφορες εικασίες για την ταυτότητά του
 μέχρι που αυτήν την εβδομάδα βγήκε από την ανωνυμία και αποκάλυψε το όνομά του. Πρόκειται για τον Αλεξάντερ Γκορμπούνοφ, ο οποίος έχει γεννηθεί το 1992 στην Μαχατσκάλα του Βορείου Καυκάσου.

Στις φωτογραφίες που συνοδεύουν τη συνέντευξή του φαίνεται ότι κάθεται σε αναπηρικό αμαξίδιο. Λέει ότι αυτό τον συνοδεύει σχεδόν σε όλη του την ζωή, αφού υποφέρει από μία ανωμαλία στην σπονδυλική στήλη.

«Το blog δεν το είχα σχεδιάσει. Συνέβη λίγο κατά λάθος», δήλωσε λέγοντας ότι ήθελε να προβάλει τους παραλογισμούς της πολιτικής ζωής στη Ρωσία.

«Είναι πιο ενδιαφέρον να παρακολουθείς τις εκλογές μιας ξένης χώρας από το να τρέφεις ακόμη και την ελπίδα ότι μια μέρα θα μπορούσαμε να έχουμε κάτι αντίστοιχο στη Ρωσία», έγραψε πρόσφατα σχολιάζοντας ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα τα οποία αναμετέδιδαν χωρίς διακοπή τηλεοπτικό debate στο πλαίσιο των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία.

Ο Αλεξάντερ Γκορμπούνοφ εξηγεί ότι θέλησε να αποκαλυφθεί μετά από έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι των γονιών του στη Μαχατσκάλα.

Σημειώνεται ότι οι ρωσικές αρχές έχουν επανειλημμένως προσπαθήσει να μπλοκάρουν sites επικριτικά προς το Κρεμλίνο, ανάμεσά τους και το Telegram.

Πηγή: skai.gr