Κλείσιμο

«Αποφασίστε, κύριε Ράμσφελντ, για το Γκουαντάναμο

Τρεις Αμερικανοί γερουσιαστές, μεταξύ των οποίων και ο Ρεπουμπλικάνος Τζον Μακέιν, κάλεσαν τον υπουργό Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ να αποφασίσει χωρίς καθυστέρηση την τύχη των κρατούμενων του Γκουαντάναμο.
``Πιστεύουμε ότι είναι καιρός να ληφθεί μια απόφαση σχετικά με το τι θα κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες με τους κρατούμενους``, γράφουν οι γερουσιαστές σε επιστολή τους που συντάχθηκε μετά την επίσκεψή τους στην αμερικανική βάση της Κούβας όπου κρατούνται περίπου 660 άνθρωποι στο πλαίσιο του πολέμου κατά της τρομοκρατίας. ``Πάρα πολλοί από αυτούς παραμένουν φυλακισμένοι εδώ και δύο χρόνια. Θα πρέπει να ξεκινήσει πολύ σύντομα μια σοβαρή διαδικασία, είτε για να δικαστούν ως εγκληματίες πολέμου είτε για να σταλούν στις χώρες τους ώστε να κινηθούν εκεί οι κατάλληλες νομικές ενέργειες`` προσθέτουν.
Οι γερουσιαστές ζητούν από τον Ράμσφελντ ``να τους ενημερώσει χωρίς καθυστέρηση για την τελική απόφασή του``. Εκτός του Μακέιν, που υπήρξε αιχμάλωτος στον πόλεμο του Βιετνάμ, την επιστολή υπογράφουν ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής της Νότιας Καρολίνας, Λίντσεϊ Γκρέιαμ και η Δημοκρατική Μαρί Κάντγουελ από την Πολιτεία Ουάσινγκτον.
Πηγή: skai.gr