Κλείσιμο

Απέσυρε ο γιος του Σαρκοζί την υποψηφιότητά του

Απέσυρε ο 23χρονος Ζαν Σαρκοζί, γιος του Νικολά Σαρκοζί, την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Epad, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε στη Γαλλία με την αντιπολίτευση και πολλά ΜΜΕ να κατηγορούν το Γάλλο πρόεδρο για νεποτισμό.

O Zαν Σαρκοζί, δευτεροετής φοιτητής Νομικής, έκανε λόγο για καμπάνια παραπληροφόρησης και χειραγώγησης της κοινής γνώμης εναντίον του και τόνισε ότι δεν επιθυμούσε ενδεχόμενη επιτυχία του να επισκιαστεί από αμφιβολία.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρείας CSA που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Le Parisien, το 64% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι τοποθετούνται αρνητικά απέναντι στο διορισμό του υιού Σαρκοζί στην προεδρία της Epad, του οργανισμού που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο επιχειρηματικό κέντρο του Παρισιού.

Ακόμα και μεταξύ των υποστηρικτών του κεντροδεξιού κυβερνώντος κόμματος, το 51% τάχθηκαν εναντίον.

Μάλιστα, τέσσερις νεαροί γάλλοι σοσιαλιστές «υπέβαλαν» την περασμένη εβδομάδα στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων «αιτήσεις υιοθεσίας» τους από τον Νικολά Σαρκοζί ώστε, όπως εξηγούν, να αποκτήσουν τα ίδια προνόμια με τον 23χρονο γιό του γάλλου προέδρου Ζαν, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο έντονης πολεμικής με αφορμή τη ραγδαία επαγγελματική του άνοδο.

O Νικολά Σαρκοζί είχε απορρίψει τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος ότι οι επικριτές του ουσιαστικά επιτίθενται στον ίδιο μέσω του γιου του.
Πηγή: skai.gr