Απεργία-Ιταλία:«Στα κάγκελα» οι εργαζόμενοι της Alitalia- Eπεισόδια με τις αστυνομικές αρχές (VID)

Ένταση σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Ρώμη, κατά την διάρκεια κινητοποίησης των εργαζομένων στην αεροπορική εταιρία Alitalia.

Μέρος των πεντακοσίων περίπου διαδηλωτών που βρίσκονταν μέσα στον αερολιμένα, προσπάθησε να μπλοκάρει την κίνηση στον αυτοκινητόδρομο ο οποίος συνδέει την ιταλική πρωτεύουσα με το αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο- Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Η αστυνομία επενέβη μεταφέροντας κάποιους διαδηλωτές στην άκρη του δρόμου και η ένταση αυξήθηκε αισθητά. Η κινητοποίηση οργανώθηκε για να αμφισβητηθεί η πρόθεση της νέας ιταλικής αεροπορικής εταιρίας Ita (η οποία θα διαδεχθεί την Αlitalia από τις 15 Οκτωβρίου) να προσλάβει μόνον μέρος των «παλιών» εργαζομένων, να προχωρήσει σε περικοπές μισθών μέχρι και 50% και να ζητήσει την εφαρμογή εταιρικών συμβάσεων.

Για την όλη αυτή υπόθεση, στην Ιταλία προκηρύχθηκε σήμερα απεργία σε όλο τον τομέα των αερομεταφορών και το 60% των πτήσεων της Alitalia ακυρώθηκε. Ο αυτοκινητόδρομος Ρώμη-Φιουμιτσίνο έμεινε κλειστός για περίπου τρεις ώρες. Στην παρούσα φάση οι διαπραγματεύσεις των ιταλικών συνδικάτων με την νέα αεροπορική εταιρία Ita έχουν διακοπεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ