Απειλεί τη Φλόριντα η τροπική καταιγίδα Μίντι

Η τροπική καταιγίδα Μίντι, σύστημα που σχηματίστηκε χθες Τετάρτη στον Κόλπο του Μεξικού, απειλεί τις ακτές της Φλόριντας, προειδοποίησε το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC).

Το σύστημα αυτό, 150 χιλιόμετρα από την πόλη Απαλατσικόλα, στο βορειοδυτικό τμήμα της αμερικανικής πολιτείας, αναμενόταν να φθάσει πάνω από το έδαφος αργά το βράδυ (τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη ώρα Ελλάδας) με ριπές ανέμων ως και 75 χιλιομέτρων την ώρα.

Η Μίντι θα προκαλέσει σφοδρές βροχοπτώσεις στη Φλόριντα και στη γειτονική Τζόρτζια, προειδοποίησαν οι μετεωρολόγοι.

«Είναι πιθανό να αντιμετωπίσουμε πλημμύρες και ανεμοστρόβιλους», ανέφερε η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων στη Φλόριντα, παροτρύνοντας τους κατοίκους να παρακολουθούν στενά τις επόμενες ώρες τις ανακοινώσεις και τις προειδοποιήσεις των αρχών.

Παρά το προσωνύμιο Sunshine State («ηλιόλουστη πολιτεία»), η Φλόριντα είναι μάλλον συνηθισμένη σε καταιγίδες και κυκλώνες.

Όμως, καθώς τα νερά στην επιφάνεια των ωκεανών θερμαίνονται, τα ακραία καιρικά φαινόμενα γίνονται ισχυρότερα, προειδοποιούν επιστήμονες, σύμφωνα με τους οποίους ο κίνδυνος γίνεται ολοένα μεγαλύτερος ειδικά για τις παραθαλάσσιες περιοχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ