Απαισιόδοξοι για το μέλλον τους οι Βούλγαροι

Λιγότερο αισιόδοξοι για το μέλλον και λιγότερο ικανοποιημένοι από τη ζωή σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους είναι οι Βούλγαροι, όπως τουλάχιστον καταδεικνύουν τα αποτελέσματα έρευνας για την ποιότητα ζωής στην Ευρώπη, του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για τη Βελτίωση των Συνθηκών Εργασίας και Διαβίωσης, με έδρα το Δουβλίνο.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με δείγμα 26.000 ατόμων από 28 κράτη της ευρωπαϊκής ηπείρου και τα αποτελέσματά της παρουσιάστηκαν σήμερα στη Σόφια, από τον διευθυντή του Ιδρύματος Γιόρμα Κάρπινεν.
Μόλις το 12% των Βούλγαρων δηλώνει αισιόδοξο για το μέλλον- σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα της έρευνας- ενώ οι Ρουμάνοι, που φιλοδοξούν να διαβούν χέρι-χέρι με τους Βούλγαρους γείτονές τους το κατώφλι της Ε.Ε., ατενίζουν με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον, αφού το 29% πιστεύει ότι του επιφυλάσσει μια καλύτερη ζωή. Το ποσοστό αυτό είναι μάλιστα ιδιαίτερα υψηλό, αν αναλογιστεί κανείς ότι στα περισσότερα από τα κράτη- μέλη της Ε.Ε., δεν ξεπερνά το 20%.
Οι καλοκαιρινές διακοπές θεωρούνται μάλλον «πολυτέλεια» για την πλειοψηφία των Βουλγάρων, αφού σε ποσοστό 85% δηλώνουν πως το βαλάντιό τους δεν τους επιτρέπει θερινές εξορμήσεις.
Ωστόσο, φαίνεται να τα καταφέρνουν καλύτερα με τα έξοδα του σπιτιού, αφού μόλις το 5% δηλώνει πως δυσκολεύεται να πληρώσει τους τρεχούμενους λογαριασμούς, ενώ ένα εξαιρετικά υψηλό ποσοστό- το 85%- ζει σε ιδιόκτητες κατοικίες.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr