«Απαγωγή» των Σκριπάλ από τους Βρετανούς βλέπει η Ρωσία

Προειδοποίηση προς τις βρετανικές αρχές να μην προχωρήσουν στη μυστική μετεγκατάσταση της Γιούλια και του Σεργκέι Σκριπάλ απηύθυνε η πρεσβεία της Ρωσίας στο Λονδίνο.

Λίγες ώρες μετά από την ανακοίνωση της διευθύντριας του Περιφερειακού Νοσοκομείου του Σόλσμπερι ότι η 33χρονη Γιούλια Σκριπάλ έχει λάβει εξιτήριο, χωρίς να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, δήλωση της ρωσικής πρεσβείας ανέφερε:

«Με μία μυστική μετεγκατάσταση του κυρίου και της δεσποινίδας Σκριπάλ κάθε ευκαιρία να ακουστεί η δική τους εκδοχή των γεγονότων της 4ης Μαρτίου πολύ πιθανώς θα χαθεί για πάντα. Ο κόσμος, ενώ δεν έχει ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους, θα έχει κάθε λόγο να δει αυτή (τη μυστική μετεγκατάσταση) ως απαγωγή των δύο Ρώσων υπηκόων ή έστω ως απομόνωσή τους».

Η πρεσβεία αναφέρθηκε σε σενάρια που ακούγονται για εγκατάσταση των Σκριπάλ στις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά ή τη Νέα Ζηλανδία με νέες ταυτότητες, κάνοντας λόγο για «μία ακόμα μεγάλη παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

Την ίδια ώρα, η Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ευχήθηκε στη Γιούλια Σκριπάλ να συνεχιστεί η ανάρρωσή της.

Η Βικτόρια Σκριπάλ, ξαδέρφη της Γιούλια, δήλωσε εν τω μεταξύ στη Ρωσία ότι οι βρετανικές αρχές της έχουν πει πως η 33χρονη προτίθεται να ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Βρετανία.

Πηγή: Θανάσης Γκαβός - Λονδίνο