Απαγωγή δεκάδων μαθητών στις Φιλιππίνες

Τουλάχιστον 75 άτομα, κυρίως μαθητές δημοτικού, έπεσαν θύματα απαγωγής από ομάδα ένοπλων αντρών που εισέβαλαν σε δημοτικό σχολείο στο νότο των Φιλιππίνων, ανακοίνωσε ο στρατός, ενώ λίγο αργότερα η αστυνομία με ανακοίνωσή της διευκρίνισε ότι 18 από τους ομήρους, μεταξύ τους και 17 παιδιά, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Περίπου 25 βαριά οπλισμένοι άντρες της φυλής Μανόμπο απήγαγαν τα παιδιά και τους δασκάλους την ώρα που ετοιμάζονταν να ξεκινήσουν το μάθημά τους, στην πόλη Προσπεριδάδ, 870 χιλιόμετρα νότια της Μανίλα και τους οδήγησαν σε δασική περιοχή της επαρχίας Αγκουσάν ντελ Συρ.

"Έχουμε στείλει στρατό για να βοηθήσει στην απελευθέρωση των ομήρων", δήλωσε ο αντιστράτηγος Ρεϊμούνδο Φερέρ, περιγράφοντας τους ενόπλους ως συμμορία "ληστών" που ευθύνονται για πολλές ληστείες και φόνους στην περιοχή.

"Δεν έχουν διατυπώσει κανένα πολιτικό αίτημα, αλλά διεξάγονται διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων, στους οποίους συγκαταλέγονται επίσης δύο δασοφύλακες και μερικοί από τους γονείς των παιδιών που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο σχολείο. Εμείς έχουμε απλά υποστηρικτικό ρόλο εκεί", πρόσθεσε ο αντιστράτηγος.
Πηγή: skai.gr