Ανυπόφορη η καθημερινότητα στη Γάζα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Κουσνέρ δήλωσε από τη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, ότι η καθημερινότητα των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας \"δεν είναι υποφερτή\".

\"Υποστηρίζουμε το άνοιγμα των σημείων διέλευσης προς τη Γάζα. Η κατάσταση της καθημερινής ζωής των Παλαιστινίων της Γάζας δεν είναι υποφερτή\", είπε ο Κουσνέρ στους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντησή του με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

Στις ίδιες δηλώσεις του ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει τον εποικισμό, προκειμένου να υπάρξει πρόοδος στις ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Παλαιστίνιους.

\"Είμαστε απολύτως αντίθετοι με την πολιτική του εποικισμού. Δεν μπορεί να υπάρξει εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο πλευρών όσο συνεχίζεται η δράση του εποικισμού\", είπε, προσθέτοντας ότι θα συζητήσει το θέμα αυτό στις επαφές που θα έχει με τους ισραηλινούς ηγέτες.

Παράλληλα ο Μπερνάρ Κουσνέρ τάχθηκε κατά των επιθέσεων εναντίον του Ισραήλ, επισημαίνοντας ότι \"είμαστε επίσης και μάλιστα αποφασιστικά, υπέρ της διακοπής των επιθέσεων με ρουκέτες κατά του Ισραήλ, διότι εάν υπάρχουν επιθέσεις με ρουκέτες κατά του Ισραήλ, καταλαβαίνει κανείς ότι η ισραηλινή αντίδραση θα είναι εξίσου σκληρή\", είπε.

Νωρίτερα, επισκεπτόμενος τη Βηθλεέμ, ο γάλλος αξιωματούχος είπε ότι η ίδρυση παλαιστινιακού κράτους \"είναι ο μοναδικός τρόπος να είναι το Ισραήλ ασφαλές\".
Πηγή: skai.gr