Κλείσιμο

Aντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου από τον πρώτο γύρο εκλέχθηκε η Εύα Καϊλή

Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και μάλιστα από τον πρώτο γύρο, κατακτώντας το 50%+1 του συνόλου των ψηφισάντων, όπως απαιτείται, εξελέγη η Εύα Καϊλή. Κατατάχθηκε με 454 ψήφους στην πρώτη πεντάδα

Στον πρώτο γύρο της διαδικασίας καλύφθηκαν οι εννέα από τις 14 θέσεις. Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είχε το χρίσμα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλδημοκρατών. Σημειώνεται ότι τέσσερις στους πέντε υποψηφίους των Σοσιαλδημοκρατών που εξελέγησαν είναι γυναίκες. 

Η Εύα Καϊλή δήλωσε σχετικά: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους συναδέλφους μου από όλες τις χώρες της ΕΕ και από τις περισσότερες παρατάξεις για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν να τους εκπροσωπήσω από τη θέση της Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είναι μεγάλη τιμή για μένα και για τη χώρα μου την Ελλάδα, και θα εργαστώ ακόμα περισσότερο για να αντεπεξέλθω". 

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, υποψήφιος του Κόμματος της Αριστεράς, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος από το 2014 Δημήτρης Παπαδημούλης, δεν κατάφερε να περάσει το όριο για να επανεκλεγεί και η τύχη του θα εξαρτηθεί στον δεύτερο γύρο.

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr