Αντιπρόεδρος ΠΓΔΜ στον ΣΚΑΪ: Η αντιπολίτευση να ακούσει το μήνυμα ή εκλογές

Κάλεσμα στην σκοπιανή αντιπολίτευση να «δει το μήνυμα που έστειλαν 600.000 ψηφοφόροι» απεύθυνε μέσω του ΣΚΑΪ η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, στον απόηχο του δημοψηφίσματος για τη συμφωνία των Πρεσπών. Ειδάλλως, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

«Δε θα χάσουμε χρόνο, γιατί λαμβάνουμε υπόψη το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας που είναι στενό» εξήγησε στον Παύλο Τσίμα.

«Εντός της εβδομάδας θα μιλήσουμε με βουλευτές και κόμματα για να αποσπάσουμε πλειοψηφία 2/3 και αλλαγή Συντάγματος ή πρόωρες εκλογές αν αποτύχει η προσπάθεια βολιδοσκόπησης και οι βουλευτές δε δουν το μήνυμα που έστειλαν 600.000 ψηφοφόροι... Τότε θα πρέπει να καταφύγουμε στη δημοκρατική εναλλακτική λύση - τις πρόωρες εκλογές» τόνισε η κ. Σεκερίνσκα.

Η στενή συνεργάτιδα του Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε την πεποίθησή ότι οι πρόωρες εκλογές θα αποβούν κατά της αντιπολίτευσης. «Ο κόσμος που ψήφισε για την ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και υπέρ της συμφωνίας δεν είναι μόνο υποστηρικτές μας, θέλουν όμως να δουν κάποια προοπτική για τη χώρα, και βλέπουν αυτές τις μέρες ότι παρά αυτό το ισχυρό ‘’ναι’’ η αντιπολίτευση ίσως προσπαθήσει να μπλοκάρει την ευκαιρία αυτή, αν συμβεί αυτό, πιστεύω ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα προσπαθήσουν να πάρουν αυτή τη δεύτερη ευκαιρία για να ξαναστείλουν το μήνυμα δημιουργώντας μια πλειοψηφία που θα είναι πιθανότερο να προχωρήσει μπροστά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπάρχουν σίγουρα στοιχήματα στην πολιτική, αλλά πρέπει να διατηρήσουμε τη διαδικασία σε πρόοδο και να δείξουμε στο λαό ότι είναι η επιλογή τους και η ψήφος τους που αποφασίζει για το μέλλον» σημείωσε η αντιπρόεδρος της ΠΓΔΜ.

Επέμεινε ότι η εκστρατεία υπέρ της συμφωνίας στο δημοψήφισμα «μετατόπισε την κοινή γνώμη, ενημέρωσε για τη συμφωνία αντιμετωπίζοντας τις ανησυχίες για ορισμένα στοιχεία της και την αμφιβολία ότι θα επηρεάσει όχι μονό συνταγματικά, αλλά και το ανθρώπινο δικαίωμά τους για αξιοπρέπεια». «Τώρα οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι η συμφωνία ως προϊόν συμβιβασμού είναι κάτι δύσκολο, αλλά θετικό. Όταν τον περασμένο Ιανουάριο είχαμε δημοσκόπηση, μονό το 18% του κόσμου ήταν υπέρ της συμφωνίας για το όνομα» παρατήρησε η Ραντμίλα Σεκερίνσκα.
Πηγή: skai.gr