Αντιδράσεις για φωτογραφία του Σαλβίνι να τρώει πρωινό παρά τον σεισμό

Θύελλα αντιδράσεων πυροδότησε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι καθως δημοσιεύσε στο Instagram φωτογραφία του να τρώει πρωινό την ώρα που οι κάτοικοι της Κατάνιας μετρούν τις πληγές από τον σεισμό που έπληξε τα ξημερώματα την περιοχή.

Στη φωτογραφία που ανήρτησε ο Σαλβίνι, φαίνεται να τρώει μια φέτα ψωμί με σοκολάτα και γράφει: «ξεκινάω τη μέρα μου με ψωμί και Nutella, εσύ;».



Αρνητικά ήταν τα περισσότερα σχόλια που έλαβε ο Σαλβίνι. Μεταξύ των απαντήσεων: «Στην Κατάνια τη νύχτα υπήρξε ένας ισχυρός σεισμός με ζημιές σε σπίτια και κτίρια, ζητάμε κρατική στήριξη. Που είναι το κράτος που αντιπροσωπεύει ο Υπουργός Εσωτερικών;».

Ένα άλλο σχόλιο έγραφε: «Σεισμός στις 3:30 πμ. Η μέρα μου αρχίζει με σεισμούς και μεγάλο φόβο».
Άλλος χρήστης γράφει: «Έχουμε να κάνουμε με συντρίμμια σε ερειπωμένα σπίτια, με σπασμένα φανάρια, με κατεστραμμένα έπιπλα. Ξέρετε, κύριε Υπουργέ, έγινε ένας σεισμός στην Κατάνια και τουλάχιστον από ευαισθησία θα εκτιμούσαν οι συμπολίτες σας αν βάζατε αυτές τις φωτογραφίες στο Instagram.» Κι επίσης: «Στην Κατάνια έγινε ένας σεισμός και εσείς προβάλλετε τον εαυτό σας με ψωμί και Nutella; Κακός κόσμος».

Φυσικά υπήρχαν και θετικά σχόλια από οπαδούς του Σαλβίνι που απάντησαν με λεπτομέρειες για το πρωινό των Χριστουγέννων και ενθάρρυναν τον «καπετάνιο».