Κλείσιμο

Ανθρωποκυνηγητό για τους τρομοκράτες

Ανθρωποκυνηγητό για 10 υπόπτους έχουν εξαπολύσει οι γερμανικές αρχές, που φαίνεται ότι βρίσκονται κοντά στην εξάρθρωση ισλαμικού τρομοκρατικού πυρήνα.

Οι δέκα ύποπτοι φέρονται να είναι συνεργοί των τριών ισλαμιστών που συνελήφθησαν την Τετάρτη για σχεδιασμό μεγάλων τρομοκρατικών επιθέσεων στο διεθνές αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και την αμερικανική στρατιωτική βάση του Ράμσταϊν.

Κορυφαίο στέλεχος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Γερμανίας δήλωσε την Πέμπτη στον τηλεοπτικό σταθμό ARD ότι οι ύποπτοι κατάγονται από πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων η Γερμανία και η Τουρκία.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελέας Μόνικα Χάρμς τόνισε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν την Τετάρτη είχαν εκπαιδευτεί στο Πακιστάν και είχαν προμηθευτεί 700 κιλά χημικών εκρηκτικών.

Οι τρεις κατηγορούμενοι σχεδίαζαν να πλήξουν σειρά στόχων στα οποία συχνάζουν Αμερικανοί υπήκοοι, όπως κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια και αεροδρόμια.

Οι ύποπτοι, ηλικίας 22, 28 και 29, φέρονται να είναι μέλη της  σουνιτικής oργάνωσης ονόματι Ένωση  Ισλαμικού Τζιχάντ που διατηρεί βάσεις στο Ουζμπεκιστάν.

Ο υπουργός Εσωτερικών Γκίντερ Μπεκστάιν προέβλεψε νέες συλλήψεις τις επόμενες εβδομάδες και πρόσθεσε ότι η ματαιωθείσα επίθεση δείχνει ότι η Γερμανία αποτελεί κύριο στόχο της Αλ Κάιντα παρά την άρνησή της να συμμετάσχει στον πόλεμο στο Ιράκ. Η Γερμανία έχει μεταβληθεί σε κύριο στόχο της Αλ Κάιντα, δήλωσε στη ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Focus.

   
Πηγή: Πηγή: ΒΒC