Ανθρωποκυνηγητό για τα τρομοδέματα-Στην Φλόριντα στρέφονται οι έρευνες

Η έρευνα που διεξάγουν οι αμερικανικές αρχές για τα ύποπτα δέματα που στάλθηκαν σε κορυφαία στελέχη των Δημοκρατικών και σε επικριτές του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ επικεντρώνεται στη Φλόριντα, ανέφερε σήμερα μια πηγή των ομοσπονδιακών υπηρεσιών επιβολής του νόμου.

Η ίδια πηγή σημείωσε επίσης ότι πιστεύεται πως και τα 10 ύποπτα πακέτα που έχουν βρεθεί μέχρι τώρα πέρασαν, κάποια στιγμή, από τα αμερικανικά ταχυδρομεία.

Λίγο νωρίτερα, είχε εκκενωθεί ένα κτίριο που στεγάζει γραφεία βουλευτών και γερουσιαστών στην Ουάσινγκτον. Διαπιστώθηκε όμως ότι η υπόθεση αυτή δεν είχε σχέση με τα τρομοδέματα. Η αστυνομία του Καπιτωλίου διευκρίνισε ότι η εκκένωση διατάχθηκε επειδή σήμανε ο συναγερμός για πυρκαγιά, εξαιτίας μιας δυσλειτουργίας σε έναν πίνακα του ηλεκτρικού. Αφού εντοπίστηκε το πρόβλημα, οι αρχές επέτρεψαν και πάλι στους εργαζόμενους να ξαναμπούν στα γραφεία τους.

Οι περισσότεροι βουλευτές πάντως δεν βρίσκονται στην Ουάσινγκτον αλλά στις περιφέρειές τους, οργανώνοντας προεκλογικές συγκεντρώσεις ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών της 6ης Νοεμβρίου.
Στο κτίριο Κάνον γίνονται εργασίες ανακαίνισης το τελευταίο διάστημα αλλά δεν είναι σαφές αν το πρόβλημα που παρουσιάστηκε σχετίζεται με τα έργα αυτά.