Κλείσιμο

«Άνοιξε η πόρτα του συρμού και είδα μια κόλαση»: Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τι έζησε στη Νέα Υόρκη

Τις στιγμές πανικού που έζησε στον σταθμό του μετρό του Μπρούκλιν περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας, που περίμενε στην αποβάθρα για να φτάσει ο συρμός του τρένου όπου σημειώθηκε το περιστατικό με τους πυροβολισμούς.

«Η πόρτα του μετρό άνοιξε μπροστά μου και ήταν μια κόλαση. Καπνοί, αίματα και άνθρωποι που ούρλιαζαν» είπε ο αυτόπτης μάρτυρας, Σαμ Καρκάμο, στον ραδιοφωνικό σταθμό 1010 WINS, λέγοντας ότι είδε καπνό να ξεχύνεται από τον συρμό μόλις άνοιξε η πόρτα.

Όπως φαίνεται και σε βίντεο που τράβηξε από το σημείο άλλος επιβάτης, μόλις ανοίγει η πόρτα του συρμού ξεχύνεται στην αποβάθρα μεγάλη ποσότητα καπνού, ενώ δεκάδες άνθρωποι προσπαθούν να βγουν από μέσα για να πάρουν ανάσα.

Απο το βίντεο φαίνεται ότι το περιστατικό συνέβη μέσα στον συρμό και όχι στην αποβάθρα.  

Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν αγνωστα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,ήταν ντυμένος με κίτρινο γιλέκο, σαν εργάτης σε εργοτάξιο και φορούσε αντιασφυξιογόνο μάσκα.

Αφού έριξε το καπνογόνο μέσα στον συρμό άρχισε να πυροβολεί τραυματίζοντας τουλάχιστον 13 άτομα.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε ώρα μεγάλης αιχμής, στις 10 το πρωί.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη.

Φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο δείχνουν ανθρώπους να φροντίζουν αιμόφυρτους επιβάτες ξαπλωμένους στο έδαφος του σταθμού και τον αέρα να γεμίζει καπνό.

Αξιωματούχοι της πυροσβεστικής και της αστυνομίας ερευνούσαν αναφορές ότι υπήρξε έκρηξη, αλλά το αστυνομικό τμήμα έγραψε στο Twitter ότι «δεν υπήρχαν ενεργοί εκρηκτικοί μηχανισμοί αυτή τη στιγμή». Στο σημείο βρέθηκαν πολλές συσκευές καπνού, δήλωσε ο εκπρόσωπος του δημάρχου.

Το γραφείο του δημάρχου της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς δεν είχε περισσότερες λεπτομέρειες. Ο Άνταμς βρισκόταν στην κατοικία του και ενημερωνόταν.

Το περιστατικό συνέβη σε γραμμή του μετρό που διασχίζει το νότιο Μπρούκλιν σε απόσταση περίπου 15 λεπτών από το Μανχάταν. Τα τοπικά σχολεία έκλεισαν.

Αστυνομικοί ερευνούσαν την 4η Λεωφόρο, ρωτώντας τους μάρτυρες αν βρίσκονταν στο τρένο. 

Με πληροφορίες από Associated Press

Πηγή: skai.gr