Ανοίγει για το κοινό ο τάφος της Ελισάβετ στο παρεκκλήσι του Ουίνδσορ

Το αξιοθέατο γνωρίζει νέες «δόξες» καθώς η κηδεία της Ελισάβετ λειτούργησε ως η καλύτερη τουριστική προβολή. 

Η Βασίλισσα Ελισάβετ η Β’ αναπαύεται πλέον στον οικογενειακό βασιλικό τάφο στο παρεκκλήσι  του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ, όπου κηδεύτηκε τη Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου. 

Σύμφωνα με το Μπάκιγχαμ, μετά και τον ενταφιασμό της σορού της βασίλισσας, στον τάφο που βρίσκεται στο παρεκκλήσι George VI Memorial τοποθετήθηκε νέα μαρμάρινη πλάκα , η οποία αναγράφει πλέον τα ονόματα της εκλιπούσης βασίλισσας, των γονέων της και του συζύγου της Φίλιππου, μαζί με τις χρονολογίες της γέννησής τους και του θανάτου τους. 

Στην πλάκα αναγράφεται:  «Γεώργιος ΣΤ’ 1895-1952» και «Ελισάβετ 1900-2002», ακολουθεί ένα μεταλλικό αστέρι του «Τάγματος της Περικνημίδας» και στη συνέχεια «Ελισάβετ Β’ 1926-2022» και «Φίλιππος 1921-2021». Και οι τέσσερις βασιλείς ήταν μέλη του Τάγματος της Περικνημίδας, το οποίο έχει ως πνευματικό του σπίτι το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Σε γράφημά της η Daily Mail δείχνει τα διάφορα σημεία στα οποία υπάρχουν οι τάφοι βασιλιάδων και πριγκίπων στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ αλλά και που βρίσκεται ο τάφος της βασίλισσας Ελισαβετ.

Γραφημα

Στις 29 Σεπτεμβίου, 10 ημέρες μετά την κηδεία της Ελισάβετ και αφού θα έχει λήξει και το επιπλέον 7ημερο επίσημο πένθος για τον βασιλικό οίκο, το Κάστρο του Ουίνδσορ ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του (https://www.rct.uk/visit/windsor-castle) ότι θα ανοίξει ξανά τις πόρτες του ως αξιοθέατο για να υποδεχθεί το κοινό.

Οι υπεύθυνοι υπολογίζουν ότι θα υπάρξει πολύ μεγάλη προσέλευση καθώς αναμένεται να συρρεύσουν χιλιάδες κόσμου, προκειμένου να δουν από κοντά τον τάφο της βασίλισσας Ελισάβετ. 

Για την ακρίβεια, το Κάστρο του Ουίνδσορ, οι κήποι, συγκεκριμένα διαμερίσματα του παλατιού και το Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου με τους βασιλικούς τάφους ήταν πάντα επισκέψιμα έναντι αντιτίμου. Τώρα όμως το αξιοθέατο γνωρίζει νέες «δόξες» καθώς η κηδεία της Ελισάβετ λειτούργησε ως η καλύτερη τουριστική προβολή. 

Το εισιτήριο εισόδου κοστίζει 28,50 λίρες για τους ενήλικες και 15,50 λίρες για τα παιδιά. 

Σύμφωνα μάλιστα με την επίσημη ιστοσελίδα του Κάστρου, οι επισκέπτες δεν επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους λουλούδια για τον τάφο της βασίλισσας. 


 

Πηγή: skai.gr