Ανησυχία από επίθεση κατά των Φρουρών της Επανάστασης

Μία οργάνωση ανταρτών σουνιτών ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση εναντίον των επίλεκτων Φρουρών της Επανάστασης, στα νοτιοανατολικά του Ιράν, με αποτέλεσμα το θάνατο 29 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 28, μετέδωσε η κρατική ιρανική τηλεόραση. Μεταξύ των νεκρών είναι έξι υψηλόβαθμοί διοικητές των Φρουρών της Επανάστασης.

"Η τρομοκρατική οργάνωση του Ρίτζι ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση", μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, αναφερόμενη στον Αμπντολμαλέκ Ρίτζι, ηγέτη της Τζουντόλαχ (Στρατιώτες του Θεού).

Νωρίτερα, κρατική τηλεόραση του Ιράν είχε μεταδώσει πως "κάποιες ενημερωμένες πηγές είπαν πως η βρετανική κυβέρνηση ενεπλάκη άμεσα στην τρομοκρατική επίθεση... οργανώνοντας, παρέχοντας εξοπλισμό και προσλαμβάνοντας επαγγελματίες τρομοκράτες".

Επικαλούμενη εκτιμήσεις αναλυτών, η τηλεόραση πρόσθεσε πως σκοπός της επίθεσης ήταν να "ανακατευθύνει" τμήμα των προβλημάτων της Δύσης στο Αφγανιστάν πέρα από τα σύνορα προς το Ιράν.

Εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις στο Λονδίνο αρνήθηκε να σχολιάσει απευθείας και αντ΄ αυτού εξέδωσε μία ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται: "Η βρετανική κυβέρνηση καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στην επαρχία Σιστάν και Μπαλουχιστάν στο Ιράν και τη θλιβερή απώλεια ζωών που προκάλεσε.

Η τρομοκρατία είναι αποτρόπαιη όπου και αν συμβαίνει. Η συμπόνιά μας ανήκει σε εκείνους που σκοτώθηκαν κατά την επίθεση και στις οικογένειές τους", ανέφερε.
Πηγή: skai.gr