Κλείσιμο

Ανησυχία Ανάν για την κλιμάκωση της βίας στη Γάζα

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν «ανησυχεί βαθύτατα» για την κλιμάκωση της βίας και τον βαρύ απολογισμό που προκλήθηκε από την ισραηλινή επίθεση στην Γάζα, και καλεί το Ισραήλ στην αυτοσυγκράτηση, ανέφερε την Παρασκευή, ο εκπρόσωπος του σε ανακοίνωση του.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Ανάν «ανησυχεί βαθύτατα για την συνεχιζόμενη κλιμάκωση της βίας και το όλο και πιο βαρύ απολογισμό των θυμάτων που έχει προκληθεί από την ισραηλινή στρατιωτική επίθεση στο βόρειο τμήμα της λωρίδας της Γάζας».
Προστίθεται ότι «οι στρατιωτικές επιχειρήσεις σε κατοικημένες περιοχές προκαλούν αναπόφευκτα θύματα στους αμάχους και στην επιχείρηση αυτή πολλοί πολίτες έχουν ήδη σκοτωθεί ή τραυματιστεί, ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά».
Επισημαίνεται παράλληλα, πως ``ο γενικός γραμματέας καλεί το Ισραήλ να δείξει μέγιστη αυτοσυγκράτηση, και να κάνει ότι του είναι δυνατό για να προστατεύσει τους πολίτες και να απέχει από την πρόκληση κλιμάκωσης σε μια υπόθεση που είναι ήδη σοβαρή. Ο κ. Ανάν, καλεί επίσης τους παλαιστίνιους μαχητές να σταματήσουν να εκτοξεύουν πυραύλους κατά ισραηλινών πολιτικών στόχων».
"Όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι η εξακολούθηση της βίας μπορεί να κάνει ακόμη πιο δύσκολη την αναζήτηση μιας ειρήνης δίκαιης και βιώσιμης στην περιοχή», καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr