Ανεπιθύμητος ο Αχμαντινετζάντ στη Ν. Υόρκη

Ανεπιθύμητος ο Αχμαντινετζάντ στη Ν. Υόρκη
Αντιδράσεις προκαλεί η παρουσία του Ιρανού προέδρου Μαχμούτ Αχμαντινετζάντ στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε γελοίο το αίτημά του να επισκεφθεί το Γκράουντ Ζίρο λέγοντας ότι είναι, πρόεδρος μιας χώρας που κατά τα φαινόμενα υποστηρίζει την τρομοκρατία.

Το αίτημα του Ιρανού προέδρου απορρίφθηκε.

Όνειδος για τον ΟΗΕ χαρακτήρισε η υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ την παρουσία του Ιρανού προέδρου στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Τύπος, Ο παράφρων προσκεκλημένος της ντροπής, γράφει πρωτοσέλιδα η Νιου Γιορκ Ποστ, ενώ για την Νιου Γιορκ Ντέιλι Νιουζ ο ίδιος ο σατανάς προσγειώθηκε.

Εν τω μεταξύ, τα αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας στη διάρκεια της διαμονής του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ στη Νέα Υόρκη δεν απέτρεψαν τις εντάσεις.

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Κολούμπια αρνήθηκε να ακυρώσει την ομιλία παρά τις πιέσεις που δέχθηκε από χορηγούς και αποφοίτους.

Μάλιστα, περίμενε τον υψηλό προσκεκλημένο για να του απευθύνει δύσκολες ερωτήσεις, όπως τι γνώμη έχει για το Ολοκαύτωμα.

Αλλά το θέμα του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης είναι αυτό που προκαλεί πονοκέφαλο στο Λευκό Οίκο.

Μιλώντας στην ιρανική τηλεόραση για το θέμα αυτό ο ιρανός πρόεδρος πέρασε στην αντεπίθεση.

Ζητάμε δικαιοσύνη, ισονομία και όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Λέμε ότι καμιά χώρα δεν πρέπει να απολαμβάνει ειδικά προνόμια σε σχέση με τις άλλες. Κανένας δεν πρέπει να επιβάλει τις απόψεις του. Κανένας δεν πρέπει να καταλαμβάνει ξένα εδάφη και να διαπράττει τρομοκρατικές πράξεις εκεί τόνισε ο Αχμαντινετζάντ.

Ωστόσο, το τι απεργάζονται οι εγκέφαλοι της Ουάσινγκτον προκαλεί περαιτέρω ανησυχία.

Δημοσίευμα του περιοδικού Νιουζγικ υποστηρίζει ότι ο αντιπρόεδρος Τσέινι εξέταζε δύο φορές το ενδεχόμενο να ζητήσει από το Ισραήλ βομβαρδισμό πυρηνικού εργοστασίου στο Νατάνζ του Ιράν, προκειμένου να προκαλέσει αντίδραση της Τεχεράνης.

Αυτό θα έδινε το πρόσχημα στην Ουάσινγκτον να εξαπολύσει γενικευμένη επίθεση.

Λίγο πριν αρχίσει στη Νέα Υόρκη η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών οι ψίθυροι της διαίρεσης και του πολέμου ηχούσαν εντονότερα...
Πηγή: skai.gr