Κλείσιμο

Ανεξιχνίαστες υποθέσεις: Το μυστήριο της εξαφάνισης της Ελίζα Λαμ (pics)

Τον Φεβρουάριο του 2013 στο Cecil Hotel στο Λος Άντζελες, πελάτες που διέμεναν στο ξενοδοχείο παραπονούνταν για το νερό ότι έχει περίεργη γεύση, μυρωδιά και χρώμα.

AP

Οι υπάλληλοι τότε ανέβηκαν στην ταράτσα του ξενοδοχείου, στις δεξαμενές για να το ελέγξουν. Σε μία από τις δεξαμενές βρέθηκε το πτώμα της 22χρονης Ελίζα Λαμ, η οποία διέμενε στο ξενοδοχείο πριν από 18 μέρες και είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς.

Η εξαφάνισή της είχε δηλωθεί στις αρχές και είχαν ενταθεί οι έρευνες για τον εντοπισμό της πέντε μέρες πριν βρεθεί το πτώμα της. Όταν, μάλιστα, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από την τελευταία φορά που εθεάθη, από την κάμερα του ασανσέρ του ξενοδοχείου, πολλοί εστίασαν την προσοχή τους στην αλλόκοτη συμπεριφορά της.

Στο βίντεο φαινόταν να μπαινοβγαίνει ανήσυχη στο ασανσέρ και να μιλάει με κάποιον στο διάδρομο. Οι χειρονομίες που έκανε και ο τρόπος που φερόταν προκάλεσε τόσο την περιέργεια όσο και την δημιουργία διαφόρων θεωριών συνομωσίας. Οι περισσότερες θεωρίες έκαναν λόγο για παραφυσική δραστηριότητα.

Το ξενοδοχείο Cecil, επίσης, δεν είχε και την καλύτερη φήμη. Πολλοί πελάτες του είχαν αυτοκτονήσει ενώ διέμεναν εκεί, ενώ είχαν καταγραφεί και αρκετές δολοφονίες. Μια από τις πιο γνωστές ανεξήτης υποθέσεις δολοφονίας που σημειώθηκαν στο ξενοδοχείο ήταν εκείνη της Μαύρης Ντάλιας.

Την ημέρα της εξαφάνισης της Λαμ, οι γονείς της επικοινώνησαν με το προσωπικό του ξενοδοχείου καθώς δεν μπορούσαν να την βρουν και είχαν ανησυχήσει. Το δωμάτιό της ήταν άδειο και κανείς δεν την είχε δει για ώρες. Οι γονείς της τότε, ταξίδεψαν μέχρι το Λος Άντζελες και δήλωσαν την εξαφάνισή της.

Οι αρχές ερεύνησαν όλους τους χώρους του ξενοδοχείου. Τα προσωπικά της αντικείμενα βρέθηκαν όλα στο δωμάτιό της. Τα σκυλιά της αστυνομίας ερεύνησαν όλους τους χώρους, ακόμη και την ταράτσα, αλλά δεν εντόπισαν κάτι στην αρχή.

Πέντε μέρες αργότερα, η νεαρή Λαμ βρέθηκε νεκρή στην δεξαμενή του ξενοδοχείου. Ήταν γυμνή, ενώ τα ρούχα της ήταν μέσα στη δεξαμενή. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι αιτία θανάτου ήταν ο πνιγμός. Στο σώμα της δεν βρέθηκαν σημάδια κακοποίησης. Οι αιματολογικές της έδειξαν ποσότητα από τα φάρμακά της για τα ψυχολογικά θέματα που αντιμετώπιζε, ίχνη παυσίπονου και μικρή ποσότητα αλκοόλ.

AP

Οι θεωρίες

Η πρώτη θεωρία κάνει λόγο για κάποιο ψυχωσικό επεισόδιο που παρόλο που είχε λάβει τη φαρμακευτική της αγωγή μπορούσε να συμβεί και να την οδηγήσει στην αλλόκοτη συμπεριφορά και εν τέλει στο θάνατο, δηλαδή στην αυτοκτονία. Πολλοί, επίσης, υπέθεσαν ότι ήταν απλώς υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, κάτι που τελικά δεν ίσχυε. 

Το περίεργο όμως στην υπόθεση αυτή είναι το πώς βρέθηκε στην ταράτσα. Πρόσβαση στην ταράτσα είχε μόνο το προσωπικό του ξενοδοχείου. Επίσης, αν κάποιος προσπαθούσε να ανοίξει την πόρτα της ταράτσας χτυπούσε συναγερμός, που σημαίνει ότι θα καταλάβαιναν οι υπάλληλοι ότι κάτι συμβαίνει. Γενικά ήταν εξαιρετικά δύσκολο να καταφέρει να φτάσει κάποιος στην ταράτσα χωρίς να γίνει αντιληπτός.

Ακόμα, δε, κι αν τα κατάφερνε ήταν δύσκολο να ανέβει κάποιος στο επίπεδο των δεξαμενών, καθώς θα χρειαζόταν σκάλα και στη συνέχεια να φτάσει στην κορυφή  των δεξαμενών όπου ήταν το καπάκι. Επίσης, το καπάκι ήταν πολύ βαρύ, που σημαίνει ότι η νεαρή δεν θα μπορούσε να το είχε σηκώσει μόνη της. Χρειάστηκαν δύο αστυνομικοί για να καταφέρουν να το σηκώσουν.

Η δεύτερη επικρατέστερη θεωρία είναι εκείνη της δολοφονίας. Σύμφωνα με αυτή κάποιος την κρατούσε σε κάποιο από τα δωμάτια που δεν ελέγχθηκαν από την αστυνομία και στην συνέχεια τη μετέφερε στη δεξαμενή. Σε αυτή την περίπτωση είτε την έπνιξε ο ίδιος είτε την πέταξε απλώς μέσα χωρίς να έχει τις αισθήσεις της και πνίγηκε.

Η δολοφονία όμως, θα έπρεπε να έχει κάποιο κίνητρο. Η κοπέλα δεν έφερε τραύματα στο σώμα της ούτε ήταν σεξουαλικά κακοποιημένη. Επίσης, όλα της τα προσωπικά αντικείμενα βρέθηκαν στο δωμάτιο όπου διέμενε, οπότε αποκλείστηκε ως πιθανή αιτία η ληστεία.

Η τρίτη θεωρία συνδυάζει ένα από τα τελευταία ποστ της κοπέλας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που αναφερόταν σε έναν μυστικό στρατιωτικό κώδικα, με τον θάνατό της. Εικάζεται ότι γνώριζε παραπάνω από όσα θα έπρεπε και γι’ αυτό «βγήκε από τη μέση».

Μια άλλη θεωρία, που αγγίζει περισσότερο το παραφυσικό, κάνει λόγο για το «παιχνίδι του ασανσέρ». Ένα άτομο μπαίνει μόνο του στο ασανσέρ ενός κτηρίου με τουλάχιστον 10 ορόφους. Στη συνέχεια πατάει τα κουμπιά των ορόφων με συγκεκριμένη σειρά. Τότε λέγεται πως ανοίγει μια πύλη προς μια άλλη διάσταση.

Μέχρι και σήμερα οι θεωρίες για το πώς βρέθηκε στην ταράτσα και τι πραγματικά συνέβη στο ασανσέρ δίνουν και παίρνουν. Η υπόθεση έχει μείνει ανεξιχνίαστη και τα ερωτήματα για τον θάνατό της αναπάντητα.
 

Πηγή: skai.gr