Κλείσιμο

Ανεξαρτητοποιήθηκαν επτά βουλευτές του Εργατικού Κόμματος

Την παραίτησή τους από το βρετανικό Εργατικό Κόμμα ανακοίνωσαν επτά βουλευτές, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους με τη στάση του Τζέρεμι Κόρμπιν ως προς το Brexit και την «ανεπαρκή» αντιμετώπιση εσωκομματικών φαινομένων αντισημιτισμού.

Πρόκειται για τους Τσούκα Ουμούνα, Κρις Λέσλι, Άντζελα Σμιθ, Μάικ Γκέιπς,
Λουσιάνα Μπέργκερ, Αν Κόφι και Γκάβιν Σούκερ.

Οι επτά βουλευτές θα εκπροσωπούν πλέον τις περιφέρειές τους στη Βουλή των Κοινοτήτων ως ανεξάρτητοι. Ήδη συγκρότησαν την αποκαλούμενη «Ανεξάρτητη Ομάδα» και καλούν περισσότερους βουλευτές να ενταχθούν σε αυτήν.

Αναπτύσσοντας ο καθένας τους λόγους παραίτησης αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων σε μετασχηματισμό του Εργατικού Κόμματος σε «ρατσιστικό, αντισημιτικό κόμμα»,στην ελλιπή άσκηση αντιπολίτευσης στο θέμα του Brexit και σε απομάκρυνση του κόμματος υπό τον κ. Κόρμπιν από τις παραδοσιακές αξίες του, μετακινούμενο προς την «άκρα αριστερά».

Ο κ. Λέσλι ανέφερε ενδεικτικά ότι η απροθυμία του Τζέρεμι Κόρμπιν να στηρίξει ένα νέο δημοψήφισμα για το Brexit συνιστά «προδοσία».

Αντιδρώντας ο κ. Κόρμπιν εξέφρασε την απογοήτευσή του, επισημαίνοντας ότι οι Εργατικοί αύξησαν τα ποσοστά τους στις πιο πρόσφατες εκλογές «εμπνέοντας» τους πολίτες με ένα πρόγραμμα υπέρ των πολλών και όχι των λίγων.




Πηγή: Θανάσης Γκαβός - Λονδίνο