Κλείσιμο

Άνδρας έκρυβε από τον δίδυμο και με αμνησία αδερφό του την παιδική ηλικία τους

Ένα ατύχημα με μηχανή σε ηλικία μόλις 18 ετών κόστισε στον Άλεξ Λούις από την Βρετανία την μνήμη του και την αλήθεια για την παιδική ηλικία του. Ο δίδυμος αδερφός, του Μάρκους Λούις αποφάσισε να κρύψει τις λεπτομέρειες για το πώς μεγάλωσαν. 

Επί 14 χρόνια ο Άλεξ πίστευε ότι η μητέρα τους ήταν μία ζεστή και καλόκαρδη γυναίκα. Όλα άλλαξαν αμέσως μετά τον θάνατο της όταν ανακάλυψε μία γυμνή φωτογραφία του ίδιου και του αδερφού του. Ξεκίνησε τις ερωτήσεις και τότε ήρθε αντιμέτωπος με την ιστορία της σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστη στα χέρια της μητέρας του και των διάφορων φίλων της. 

Η ιστορία περιγράφεται με λεπτομέρειες στο βιβλίο των δύο αδερφών με τίτλο «Πες μου ποιος είμαι» το οποίο έγινε και ντοκιμαντέρ στο Netflix. Μετά το ατύχημα ο Άλεξ δεν μπορούσε να θυμηθεί ούτε το όνομα του αλλά μόνο να μιλάει. Τότε ο δίδυμος αδερφός του αποφάσισε ότι είναι μία ιδανική ευκαιρία να δώσει στον Άλεξ μία χαρούμενη παιδική ηλικία χωρίς όλες τις μνήμες τρόμου. Παρουσίασε την οικογένεια τους αγαπημένη με μία κάπως εκκεντρική μητέρα. 

«Στην αρχή ήταν εύκολο. Ο Άλεξ με εμπιστευόταν απόλυτα. Αλλά όταν άρχισε να κάνει περισσότερο περίπλοκες ερωτήσεις τότε άρχισα να αφήνω πράγματα εκτός γιατί δεν ήθελα να επιστρέψω σ΄ αυτά. Σκόπιμα έφτιαξα διάφορα από το μυαλό μου», είπε στο ντοκιμαντέρ ο Μάρκους. 

Σύμφωνα με την Daily Mail, η πραγματικότητα ήταν ότι η μητέρα τους εκτός από εκκεντρική είχε πολυάριθμους φίλους και εραστές. Κινούνταν σε αριστοκρατικούς κύκλους που συγκάλυπταν τις σεξουαλικές εμμονές της. Κακοποιούσε σεξουαλικά τα παιδιά της τόσο η ίδια όσο και οι φίλοι της. 

Ο μύθος της ευτυχισμένης οικογένειας κράτησε μέχρι το 1995. Τα δύο αδέρφια καθάριζαν το σπίτι και τα πράγματα της μητέρας τους μετά τον θάνατο της. Ο Άλεξ ανακάλυψε μία φωτογραφία τους που είναι γυμνοί στο κομοδίνο της μητέρας τους. Τότε θυμήθηκε ότι ο αδερφός του δεν είχε ταραχθεί από τον θάνατο της και ξεκίνησε τις επίμονες ερωτήσεις. 

Στη συνέχεια έμαθε ότι ο πατέρας τους πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα όταν τα δύο αδέρφια ήταν μόλις τριών εβδομάδων. Στο αυτοκίνητο μαζί με τον πατέρα τους βρισκόταν και ο Άλεξ, ο οποίος μετά από νοσηλεία στην εντατική κατάφερε να ζήσει. 

Η μητέρα τους άφησε σε ορφανοτροφείο σε ηλικία μόλις 1 έτους και μετά από την έντονη αντίδραση της οικογένειας και των φίλων της υποχρεώθηκε να πάρει πίσω τα παιδιά της. 

Η μητέρα τους παντρεύτηκε έναν άνδρα, τον οποίο περιέγραψαν ως σκληρό και απόμακρο. Η μοναδική επαφή μαζί του ήταν κάθε βράδυ όταν έμπαιναν στο γραφείο του για να του πουν: «Καληνύχτα κύριε».

«Η κακοποίηση ξεκίνησε όταν ήμουν περίπου 8 χρονών πιθανότατα και νωίτερα. Δεν έχω μνήμες πριν την ηλικία των 8 γιατί ήμουν τόσο τραυματισμένος τότε» είπε ο Μάρκους. 
Η κακοποίηση συνεχίστηκε τα επόμενα χρόνια σποραδικά. «Η σεξουαλική κακοποίηση δεν γνωρίζει όρια» παραδέχεται ο Μάρκους. Η κακοποίηση σταμάτησε όταν ήταν περίπου 14 ετών. Η μητέρα του τον πήγε στο σπίτι ενός γνωστού καλλιτέχνη στο Λονδίνο. Κάθισαν όλοι μαζί για φαγητό και κρασί και στη συνέχεια η μητέρα του έφυγε από το σπίτι. 

Όπως είχε γίνει στο παρελθόν ο άνδρας ήθελε τον Μάρκους στο κρεβάτι του αλλά αυτή τη φορά ο έφηβος τότε αρνήθηκε και έφυγε. Πήρε το τρένο και γύρισε σπίτι του. «Η μαμά ήταν πολύ έκπληκτη που με είδε στο πρωινό την επόμενη ημέρα αλλά δεν είπε λέξη. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που συνέβη», ανέφερε ο Μάρκους.