Αναβάλλουν τους αγώνες για λόγους ασφαλείας

Στην αναβολή σειράς αγώνων κρίκετ με το Πακιστάν που είχαν προγραμματιστεί για αυτό το μήνα, προχώρησε η Ομοσπονδία Κρίκετ του Μπανγκλαντές (BCB), επικαλούμενη λόγους ασφαλείας.

"Το Υπουργείο Εσωτερικών μάς συμβούλεψε να αναβάλλουμε την επίσκεψη μέχρι νεωτέρας", ανακοίνωσε ο υπεύθυνος τύπου του BCB, σύμφωνα με τον οποίο η ομάδα του Πακιστάν επρόκειτο να μεταβεί στο Μπανγκλαντές το Σάββατο.

Από την πλευρά του, ο Κούσρο Πέρβεζ, επικεφαλής της τοπικής διοίκησης της Λαχόρης όπου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη η αιματηρή επίθεση εναντίον των παικτών της ομάδας κρίκετ της Σρι Λάνκα, η οποία στοίχισε τη ζωή οκτώ ανθρώπων, παραδέχθηκε την Πέμπτη ότι υπήρχαν ελλείψεις στο μηχανισμό προστασίας των παικτών.

"Πρέπει να εμφυσήσουμε περισσότερο επαγγελματισμό στις δυνάμεις ασφαλείας", δήλωσε ο κ. Πέρβεζ. "Ένας τρομοκράτης έχει μόνο μία ευκαιρία για να δράσει, ενώ η ασφάλεια πρέπει να είναι αποτελεσματική σε μόνιμη βάση. Αναθεωρούμε ευρύτατα τους μηχανισμούς ασφαλείας και θα προσπαθήσουμε να δούμε πώς θα αποδειχθούμε αποτελεσματικότεροι στην μάχη κατά των τρομοκρατικών ενεργειών".


Πηγή: skai.gr