Ανάν: Τα παιδιά να διδαχτούν για τους κινδύνους από τις φυσικές καταστροφές

Την ανάγκη να γίνει η διδασκαλία για τους κινδύνους από τις φυσικές καταστροφές μέρος της διδακτέας ύλης, υπογραμμίζει στο μήνυμά του ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, με αφορμή την ημέρα Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών, που γιορτάζεται στις 11 Οκτωβρίου.
«Τα παιδιά είναι ιδιαιτέρως εκτεθειμένα στους φυσικούς κινδύνους. Ταυτόχρονα μπορούν να αποτελέσουν ισχυρούς παράγοντες αλλαγής, υπό την προϋπόθεση ότι γνωρίζουν καλά το πώς πρέπει να προετοιμάζονται εκ των προτέρων, πώς να ενεργούν σε περιπτώσεις συναγερμού και πώς να ελαχιστοποιούν τους κινδύνους στο σπίτι και τις κοινότητες τους» αναφέρει ο Κ. Ανάν.
Την τελευταία δεκαετία, οι καταστροφές που προκλήθηκαν από φυσικούς κινδύνους στοίχησαν πάνω από 600.000 ζωές, ενώ έχουν πλήξει πάνω από 2,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους, η πλειοψηφία των οποίων βρίσκονται σε αναπτυσσόμενες χώρες. Κατακτήσεις ετών στον τομέα της ανάπτυξης χάθηκαν, αυξάνοντας τη φτώχεια για εκατομμύρια ανθρώπους που είναι πλέον περισσότερο εκτεθειμένοι σε μελλοντικούς φυσικούς κινδύνους.
Πηγή: skai.gr