Αναγνωρίστηκε το πτώμα του Έλληνα δασκάλου

Ο Γιάννης Κανίδης, 74 χρόνων, σύμφωνα με πληροφορίες, έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των τρομοκρατών όταν προσπάθησε να αποσυνδέσει ανεμιστήρα στην οροφή του σχολείου ο οποίος ήταν συνδεδεμένος με εκρηκτικό μηχανισμό ώστε να σώσει τα παιδιά που βρισκόντουσαν εκείνη την ώρα στην αίθουσα του γυμναστηρίου.
Η οικογένειά του και στην πόλη Μπεσλάν, αλλά και οι συγγενείς του στην Ελλάδα βυθίστηκαν στο πένθος και ανέφεραν ότι επρόκειτο για έναν Έλληνα με ψυχή ο οποίος παρά το γεγονός ότι είχε συνταξιοδοτηθεί επέλεξε να βρίσκεται και φέτος με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και να εργάζεται δίπλα στα παιδιά και τη νεολαία.
Ο ανιψιός του Μπάμπης Μπουρδούλης ανέφερε ότι στο θείο του Γιάννη Κανίδη είχε προταθεί αμέσως μετά την κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος από του τσετσένους τρομοκράτες να αποχωρήσει, αυτός όμως επέλεξε να παραμείνει δίπλα στα παιδιά που τόσο αγαπούσε όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ανιψιός του.
Έβαλε ασπίδα το κορμί του, ανέφερε ο ανιψιός του Γιάννης Ισμαλίδης όταν μετά την αποσύνδεση του ανεμιστήρα οροφής την οποία πραγματοποίησε οι τρομοκράτες έστρεψαν τα όπλα τους εναντίον των μικρών παιδιών. Τότε ο Γιάννης Κανίδης μπήκε ανάμεσα στα όπλα και στα παιδιά και έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των τρομοκρατών.
Πηγή: skai.gr