Εξαιρετικά τυχεροί στάθηκαν τρεις οικοδόμοι στην Γαλλία, οι οποίοι ενώ εκτελούσαν έργα συντήρησης σε μια έπαυλη στην ευρύτερη περιοχή της Βρετάνης, εντόπισαν ένα απόθεμα με 239 χρυσά νομίσματα, η αξία των οποίων φτάνει μέχρι και 300 χιλιάδες ευρώ.

Οι τρεις άνδρες, είχαν ανακαλύψει τον «θησαυρό» από το 2019, ωστόσο η είδηση έγινε γνωστή τώρα, εν όψει και της επερχόμενης δημοπρασίας τους.

Συγκεκριμένα, βρήκαν ένα μεταλλικό κουτί τοποθετημένο μέσα σε έναν τοίχο, το οποίο περιείχε χρυσά νομίσματα και μόλιες λίγες μέρες αργότερα, πάνω σε μια κολώνα, εντόπισαν ένα πορτοφόλι που περιείχε άλλο ένα σετ νομισμάτων.

Και τα 239 νομίσματα κόπηκαν κατά την κυριαρχία του Λουδοβίκου ΙΓ 'και του Λουδοβίκου ΙΔ', σύμφωνα με την Περιφερειακή Υπηρεσία Προληπτικής Αρχαιολογίας στη Γαλλία, η οποία ανέλυσε τα νομίσματα.

Το παλαιότερο από αυτα χρονολογείται το 1638 ενώ το πιο πρόσφατο το 1692. Μάλιστα στη συλλογή υπάροχυν αρκετά σπάνια νομίσματα, με ένα εξ αυτώ να κοστίζει 15 χιλιάδες ευρώ.

Η αξία των κερμάτων θα καθοριστεί στον οίκο δημοπρασιών Deloys στην Ανζέ της Γαλλίας, στις 29 Σεπτεμβρίου.

Τα έσοδα θα χωριστούν μεταξύ των τριών οικοδόμων που ανακάλυψαν τα νομίσματα και του ζευγαριού στο οποίο ανήκει η έπαυλη, την οποία αγόρασε το 2012.

Πηγή: CNN

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις