Κλείσιμο

Άμστερνταμ: Πυροβόλησαν Ολλανδό αστυνομικό ρεπόρτερ στο δρόμο

Ένας Ολλανδός αστυνομικός ρεπόρτερ πυροβολήθηκε σήμερα το βράδυ σε ένα δρόμο στο κεντρικό Άμστερνταμ, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η εφημερίδα Parool ανέφερε ότι ο δημοσιογράφος Πέτερ Ντε Βρις τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Η αστυνομία υπογράμμισε σε ανακοίνωσή της ότι ένας άνδρας δέχθηκε πυρά στο Άμστερνταμ, χωρίς να αποσαφηνίζει την ταυτότητά του.

"Ένας άντρας πυροβολήθηκε στη Λάνγκε Λαϊντεσβαρστράτ'' σε έναν δρόμο κοντά σε μια από τις μεγαλύτερες δημόσιες πλατείες της πόλης, ανέφερε ανακοίνωση της αστυνομίας. "Πολλές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κλήθηκαν και η αστυνομία αναζητά τον ύποπτο ή τους υπόπτους", συμπλήρωσε.

Ζήτησε δε από αυτόπτες μάρτυρες να επικοινωνήσουν με την αστυνομία.

Η Parool, επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες τόνισε ο Ντε Βρις πυροβολήθηκε στο κεφάλι. Δημοσίευσε μια φωτογραφία από τη σκηνή του περιστατικού που εμφανίζει πολλούς ανθρώπους συγκεντρωμένους γύρω από ένα άτομο ξαπλωμένο στο έδαφος.

Ο Ντε Βρις είναι διάσημος στην Ολλανδία, γνωστός για την ερευνητική του δουλειά, έπειτα από την απαγωγή το 1983 του μεγιστάνα της μπύρας, Φρέντι Χάινεκεν. Ο Ολλανδός ρεπόρτερ έγινε γνωστός στις ΗΠΑ για τις έρευνές του για την εξαφάνιση της έφηβης Νάταλι Χολογούεϊ το 2006.

Ο Ντε Βρις είχε δεχθεί απειλές στο παρελθόν από εγκληματίες του υποκόσμου, που συνδέονταν με αρκετές υποθέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ