Αμερικανός κρατείται στην Κούβα

Η αποστολή των αμερικανικών συμφερόντων στην Αβάνα επιβεβαίωσε την κράτηση από την περασμένη εβδομάδα στην Κούβα ενός αμερικανού πολίτη, και δήλωσε ότι περιμένει το πράσινο φως από κουβανικές αρχές για να έχει πρόσβαση στον κρατούμενο.

Η εφημερίδα New York Times έγραψε, επικαλούμενη αξιωματούχους των ΗΠΑ που δεν θέλησαν να κατονομαστούν, ότι ο άνδρας αυτός που στοιχεία του δεν αποκαλύφθηκαν, είναι ένας αμερικανός υπεργολάβος που διανέμει κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές και άλλα εργαλεία επικοινωνίας στην Κούβα, εξ ονόματος της διοίκησης του Μπαράκ Ομπάμα.

"Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ένας Αμερικανός πολίτης κρατείται από τις 5 Δεκεμβρίου από την κουβανική κυβέρνηση. Ήλθαμε σε επαφή με τις αρχές της Κούβας για να τους ζητήσουμε προξενική πρόσβαση", δήλωσε του τμήματος των αμερικανικών συμφερόντων, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Δεν κατέστη δυνατόν να ληφθεί κάποιο σχόλιο από τις αρχές της Κούβας για την υπόθεση αυτή που λαμβάνει χώρα καθώς η κυβέρνηση του Ραούλ Κάστρο έχει αυξήσει τις τελευταίες εβδομάδες την πίεση στους κουβανούς αντιφρονούντες, που θεωρούνται στην Αβάνα ως "μισθοφόροι" ή "πράκτορες " των Αμερικανών.

Η σύλληψη απειλεί να αναβιώσει την ένταση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κούβας, σε μια εποχή που οι δύο χώρες επιδιώκουν να ανοίξουν νέους διαύλους διαλόγου, εκτιμούν οι New York Times.
Πηγή: skai.gr