Αμερικανικό σχολείο «κατηγορείται» για θρησκευτικές διακρίσεις

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης άσκησε δίωξη κατά των υπευθύνων εκπαίδευσης της Πολιτείας της Οκλαχόμα, επειδή απέβαλαν από το σχολείο ένα κορίτσι, το οποίο φορούσε ισλαμική μαντίλα.
Το υπουργείο εκτιμά πως ο κανονισμός ο οποίος αφορά τον τρόπο ενδυμασίας στα δημόσια σχολεία στο Μασκόγκι είναι ρατσιστικός όσον αφορά τις θρησκευτικές συνήθειες.
«Σεβόμεθα τη δικαιοδοσία των αρχών να καταρτίζουν κανονισμούς στον τρόπο ένδυσης των μαθητών, όμως αυτές δεν θα πρέπει να αντιβαίνουν στις συνταγματικές ελευθερίες τους», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Αλεξάντερ Ακόστα.
«Οι θρησκευτικές διακρίσεις δεν έχουν θέση στα αμερικανικά σχολεία», τονίζει. Η διεύθυνση του σχολείου Μπένζαμιν Φράνκλιν στο Μασκόγκι απέβαλε, δύο φορές το περασμένο έτος, την Νασάλ Χέρν, μία 11-χρονη μαύρη μουσουλμάνα, διότι έφερε το χιτζάμπ, το ισλαμικό κάλυπτρο μέσα στην τάξη.
Η απόφαση επικρίθηκε, όμως οι σχολικές αρχές της περιοχής αποφάσισαν να εμμείνουν στην απαγόρευσή τους σχετικά με τον τρόπο ένδυσης των μαθητών, η οποία αφορά επίσης τα καπέλα, τα κασκέτα, τα μαντίλια, και κάθε άλλου είδους αξεσουάρ.
Πηγή: skai.gr