Αμερικανίδα καθηγήτρια: Aυτή είναι η ταυτότητα του αντίχριστου

Σύμφωνα με το Βιβλίο της Αποκάλυψης, που αναφέρει καταλεπτώς τις τελευταίες ημέρες του κόσμου και τη Δευτέρα Παρουσία του Ιησού Χριστού, ο Αντίχριστος ή ο Διάβολος ή το "Θηρίο" σκοπεύει να αντιταχθεί στον Κύριο κατά την αποκάλυψη. Ο αριθμός του κτήνους, το διαβόητο 666, που αναφέρεται επίσης στη Βίβλο, ίσως έδωσε στους ιστορικούς μια ένδειξη για την πραγματική ταυτότητα του… "Εξ αποδώ". 

Η καθηγήτρια Αρχαίων Μεσογειακών Θρησκειών του Πανεπιστημίου Cornell Kim Haines-Eitzen, ο οποίος ειδικεύεται στον παλαιοχριστιανισμό και τον πρώιμο Ιουδαϊσμό,  εκφράζει τώρα τη θεωρία ότι ο αριθμός του θηρίου που αναφέρεται στο βιβλίο της Αποκάλυψης μπορεί να αναφέρεται σε συγκεκριμένο άτομο, και μάλιστα ένα ιστορικό πρόσωπο, δηλαδή στον Ρωμαίο αυτοκράτορα Νέρωνα. Έχει παρουσιάσει τη θεωρία της με τον γνωστό αστέρα του Χόλιγουντ Morgan Freeman στη σειρά του Netflix "Η ιστορία του Θεού".

Σύμφωνα με τον μελετητή, αν και το τελικό μέρος της Καινής Διαθήκης, που περιγράφει λεπτομερώς τις ημέρες της αποκάλυψης, θεωρείται θρησκευτικό και προφητικό βιβλίο με "φορτία συμβολισμού", είναι επίσης και "ιδιαίτερα πολιτικό βιβλίο".

"Κάνει μια πολιτική αναφορά για την αιτία του κακού ή ποιος είναι υπεύθυνος για το κακό ... Υπάρχει ένα ισχυρό επιχείρημα ότι το 666 αναφέρεται στον Νέρωνα - τον αυτοκράτορα της Ρώμης από το 54 έως το 68 μ.Χ.", υποστηρίζει, σημειώνοντας εάν "εφαρμόσετε αριθμητικές τιμές στο όνομα Nero Caesar και τις προσθέσετε, τότε καταλήγετε στο 666".

"Μπορεί να νομίζετε ότι ο αριθμός αυτός αναιρεί την πιθανότητα (ο αντίχριστος) να είναι ο Νέρωνας. Αυτό που είναι εντυπωσιακό σε αυτό, είναι ότι αντίθετα το 666 μπορεί να βοηθήσει στην επιβεβαίωση της ταυτότητας του Nέρωνα" σημείωσε η καθηγήτρια απευθυνόμενη στον Freeman. 

Γραμμένος στην Αραμαϊκή γλώσσα το όνομα και τίτλος Nero Caesar ισούται με το 666 βάσει της εβραϊκής αριθμολογίας, γνωστής σε ελάχιστους μυημένους Εβραίους, που χρησιμοποιήθηκε για να καταφερθεί εναντίον του αυτοκράτορα. Επίσης το "Nero Caesar" στο εβραϊκό αλφάβητο είναι נרון קסר NRON QSR, το οποίο όταν χρησιμοποιείται ως αριθμός αντιπροσωπεύει τους αριθμούς 50 200 6 50 100 60 200, που αν προστεθούν το άθροισμα είναι 666. Σύμπτωση; 

Πηγή: skai.gr