Κλείσιμο

Άλλος αέρας από Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον σε σχέση με Χάρι και Μέγκαν

Τα θετικά σχόλια του βρετανικού Τύπου εισέπραξαν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον μετά από τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών που τους δείχνουν να αποβιβάζονται από τακτική πτήση αερογραμμών χαμηλού κόστους από το Νόριτς προς το Αμπερντίν το πρωί της Πέμπτης.

Ο δούκας και η δούκισσα του Κέμπριτζ συνοδεύονταν από τα παιδιά τους, τον έξι ετών πρίγκιπα Γεώργιο, την τεσσάρων ετών πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον σχεδόν ενάμισι έτους πρίγκιπα Λούι. Επίσης από τη μητέρα της Κέιτ Μίντλετον και την νταντά των παιδιών.

Η επιλογή της πτήσης του πριγκιπικού ζεύγους έλαβε δημοσιότητα καθώς αντιπαρατίθεται στην επιλογή του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ να πετάξουν τέσσερις φορές με ιδιωτικό τζετ εντός 11 ημερών, παρά τη δημόσια εκστρατεία τους υπέρ της λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ πραγματοποίησαν με τα ιδιωτικά αεροσκάφη νωρίτερα μέσα στο μήνα πτήσεις μετ’ επιστροφής προς την Ίμπιζα και προς τη Νίκαια.

Αντίθετα, η πτήση των Κέμπριτζ με την εταιρεία Flybe είχε τιμή εισιτηρίου 73 λίρες.

Πρόκειται για ακόμα ένα επεισόδιο στην όλο και πιο αρνητική κάλυψη από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης των δραστηριοτήτων του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του, εν μέσω πολλών αναφορών για προβλήματα στη σχέση των δύο γιων του πρίγκιπα Καρόλου και της πριγκίπισσας Νταιάνα.

Πάντως την πτήση του ζεύγους Χάρι-Μέγκαν στη Νίκαια υπερασπίστηκε ο σερ Ελτον Τζον, την έπαυλη του οποίου στη Γαλλική Ριβιέρα επισκέφθηκαν οι Σάσεξ.

Ο Βρετανός μουσικός είπε ότι φρόντισε η πτήση του ιδιωτικού αεροσκάφους που τους μετέφερε να είναι «ουδέτερη» ως προς την εκπομπή ρύπων προβαίνοντας σε μια «αρμόζουσα εισφορά» σε οργανισμό για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
Πηγή: skai.gr - Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο