Αλλεπάλληλες εκρήξεις στη Φαλούτζα

Αλλεπάλληλες εκρήξεις συγκλόνισαν τις ανατολικές περιοχές της Φαλούτζα, δυτικά της Βαγδάτης, από όπου φαίνονται να ανεβαίνουν στον ουρανό μαύρες στήλες καπνού. Ο αμερικανικός στρατός έχει πολλαπλασιάσει πρόσφατα τις αεροπορικές επιδρομές κατά της Φαλούτζα στο πλαίσιο επιχειρήσεων εναντίον πιθανών κρησφύγετων του καταζητούμενου ισλαμιστή Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι, ο οποίος πιστεύεται ότι βρίσκεται πίσω από τις περισσότερες αιματηρές επιθέσεις στο Ιράκ.
Τέσσερις νεκροί και 14 τραυματίες είναι ο απολογισμός έκρηξης βλήματος όλμου σε πολυσύχναστη πλατεία στο κέντρο της Βαγδάτης, ανακοινώθηκε από την ιρακινή αστυνομία.
Αστυνομικός που βρέθηκε στο σημείο της έκρηξης ανέφερε πως το βλήμα έπεσε στην πλατεία της Παλαιστίνης και τα θραύσματα εκτοξεύθηκαν σε μεγάλη έκταση. Τα θύματα είναι διερχόμενοι. Δεν έχει διευκρινιστεί από πού εκτοξεύθηκε το βλήμα.
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες πάνω από 300 Ιρακινοί σκοτώθηκαν σε επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα, απο πυρά και σε συγκρούσεις σε όλη τη χώρα
>Απαγωγών συνέχεια
Oκτώ υπάλληλοι της αιγυπτιακής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας Iraqna απήχθησαν στο Ιράκ. Έξι υπάλληλοι, η εθνικότητα των οποίων δεν έγινε γνωστή, απήχθησαν την Τετάρτη κοντά στη Φαλούτζα, ενώ δυο αιγύπτιοι μηχανικοί ειδικευμένοι στις τηλεπικοινωνίες απήχθησαν το βράδυ της Πέμπτης στη Βαγδάτη, όπως έγινε γνωστό σήμερα από το ιρακινό υπουργείο Εσωτερικών. Η αιγυπτιακή πρεσβεία στη Βαγδάτη ανέφερε ότι γνωρίζει για την απαγωγή, αλλά πρόσθεσε ότι δεν έχει καμία άλλη πληροφορία.
Πηγή: skai.gr