Κλείσιμο

Αλίεφ: Στο Ναγκόρνο Καραμπάχ θα αναπτυχθεί και τουρκική ειρηνευτική δύναμη

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ δήλωσε σήμερα ότι στο Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν θα αναπτυχθεί μόνο ρωσική, αλλά και τουρκική ειρηνευτική δύναμη η οποία θα εντέλλεται να επιτηρεί τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Στην ειρηνευτική επιχείρηση στον θύλακα θα συμμετέχουν «τόσο ρωσικές, όσο και τουρκικές δυνάμεις», είπε ο Αζέρος πρόεδρος.

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ ανακοίνωσε νωρίτερα ότι υπέγραψε τριμερή συμφωνία με τους ηγέτες της Αρμενίας και της Ρωσίας η οποία προβλέπει τον τερματισμό της ένοπλης σύρραξης στον θύλακα Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η τριμερής συμφωνία αποτελεί «ορόσημο για την επίλυση της σύγκρουσης», τόνισε ο Αλίεφ σε δηλώσεις του έπειτα από συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν, τον οποίο «ευχαρίστησε» προσωπικά.

«Είμαι πολύ ευτυχής που σήμερα δίνεται τέλος, που επιλύεται η μακρόχρονη σύρραξη ανάμεσα στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν, δίνεται τέλος στην κατοχή αζερικών εδαφών», υπογράμμισε ο Αλίεφ.

Ο Αζέρος πρόεδρος χαρακτήρισε τη συμφωνία ιστορική, διαβεβαιώνοντας πως θα τερματίσει την αιματοχυσία και θα οδηγήσει σε διαρκή ειρήνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ