Ακσενέρ: 860.000 ευρώ... καθημερινά για το παλάτι Ερντογάν – Πιατάκι του καφέ η μερίδα φαγητού

Συνεχίζει να προκαλεί σάλο η προτροπή της Εμινέ Ερντογάν, συζύγου του τούρκου προέδρου, στους πολίτες «να μειώσουν τις μερίδες φαγητού τους» ώστε να μην πετιέται άσκοπα φαγητό.


Ο κόσμος φαίνεται να ενοχλείται στις δημοσκοπήσεις από τέτοιες δηλώσεις και τις αναφορές για τα παλάτια του Ερντογάν, και η αντιπολίτευση σπεύδει να εκμεταλλευτεί τα πολιτικά κέρδη δηλώνει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης. 

Ενδεικτικό παράδειγμα η Μεράλ Ακσενέρ. Μιλώντας στην ΚΟ του Καλού Κόμματος έδειξε κάτι που θύμιζε... πιατάκι φλιτζανιού, λέγοντας ότι «αυτές είναι οι μερίδες του λαού, στη Μαλάτεια αυτή τη μερίδα μού έδειξαν!»

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Καλού Κόμματος, η κυβέρνηση Ερντογάν έδωσε οδηγίες για την εξοικονόμηση πόρων, «όμως η αξιοπιστία εξαιρέθηκε από αυτή την οδηγία». 

«Δεν υπάρχει καμία εξοικονόμηση στο (θερινό) παλάτι. Ο λαός είναι υποχρεωμένος να κάνει οικονομία, να μειώνει τις μερίδες του, όμως αυτός ο φίλος μας (Ερντογάν) μπορεί να αγοράσει μερικά ακόμα αεροπλάνα, μπορεί να απολαμβάνει τη ζωή του στο νέο θερινό του παλάτι που ολοκληρώθηκαν οι εργασίες τους και να δαπανά 860.000 ευρώ. Κάθε μέρα 860.000 ευρώ. Αντιστοιχεί σε 3.700 μισθούς!» υποστήριξε η Ακσενέρ. 

Πηγή: skai.gr