«Ακαρπη» συνάντηση Παπαδόπουλου - Ανάν

Τουλάχιστον, αυτό άφησε να εννοηθεί ο πρόεδρος της Κύπρου, ο οποίος το βράδυ της Παρασκευής θα έχει συνάντηση με τον αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών, Μαρκ Γκρόσμαν. Επίσης, ο κ. Παπαδόπουλος είχε σήμερα (Πέμπτη) το πρωί, συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Τζακ Στρο.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον κ. Ανάν, ο πρόεδρος της Κύπρου τόνισε ότι «έγινε ανασκόπηση της σημερινής κατάστασης για το Κυπριακό, έγινε ανταλλαγή σκέψεων για κινήσεις προόδου».
Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε επίσης ότι συζήτησε με το ΓΓ του ΟΗΕ τις «διάφορες αποστολές που πραγματοποιούν τα Ηνωμένα Έθνη στην περιοχή και μερικές απ` αυτές είναι στην Κύπρο, βεβαιώνοντας την προθυμία μας να παράσχουμε κάθε βοήθεια στις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για να φιλοξενήσουμε αυτές τις αποστολές».
Επίσης, υπογράμμισε ότι συζήτησαν για τα θέματα των αγνοουμένων και των εγκλωβισμένων, σημειώνοντας ότι «εκφράσαμε την ελπίδα ότι θα έχουμε τη βοήθειά του σ` αυτά τα θέματα για να οδηγηθούν σε ευτυχή κατάληξη».
Πριν τη συνάντησή του με τον κ. Ανάν, ο πρόεδρος Παπαδόπουλος προσφώνησε τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ζητώντας από τη διεθνή κοινότητα την εφαρμογή του κανόνα διεθνούς δικαίου και για την περίπτωση της Κύπρου, τονίζοντας με έμφαση ότι ο κυπριακός λαός αγωνίζεται για την επανένωση της πατρίδας του.
Πηγή: skai.gr