Κλείσιμο

Πρόκληση Ακάρ: Την Ελλάδα κατηγορήστε για επεκτατισμό- Δείτε το χάρτη 1821 και τον σημερινό

Νεο προκλητικό παραλλήρημα από τον Τούρκο υπουργό Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Σε δηλώσεις του από τη βάση των Τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με το Ιράκ, όπου βρέθηκε βρέθηκε σήμερα ο Χουλουσί Ακάρ, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλους ανώτατους αξιωματικούς, προκειμένου να επεισκεφθεί στρατιώτες για τη γιορτή των μουσουλμάνων που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού,ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, έστρεψε και πάλι τα πυρά του στην Ελλάδα, την οποία κατηγόρησε για «προκλητικότητα» και «απειλητική ρητορική», παραχαράσσοντας την ιστορία, χάρτες και διεθνείς συμφωνίες .

«Οι Έλληνες γείτονές μας, πρέπει να εγκαταλείψουν τη γλώσσα της πρόκλησης. Όσοι αναφέρουν ότι η Τουρκία έχει επεκτατικές βλέψεις, πρέπει να δουν τον χάρτη μεταξύ 1821-2020, η Ελλάδα έχει τέτοιες βλέψεις»

Για τους S-400, ανέφερε ότι «'Δεν απειλούμε κανέναν με τους S-400», ενώ για την προσέγγιση Άγκυρας με Αίγυπτο, είπε ότι: «Η βελτίωση των σχέσεων θα είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές. Οι καλές σχέσεις ανάμεσα σε Τουρκία-Λιβύη-Αίγυπτο, θα ωφελήσουν σοβαρά τις χώρες.» 

Πηγή: skai.gr