Ακάρ: Προασπίζουμε με πείσμα και αποφασιστικότητα τα συμφέροντά μας στη γαλάζια πατρίδα

Ακάρ: Προασπίζουμε με πείσμα και αποφασιστικότητα τα συμφέροντά μας στη γαλάζια πατρίδα

Στους ισχυρισμούς του περί «γαλάζιας πατρίδας» επανήλθε ο Χουλουσί Ακάρ στο μήνυμά του για τη σημερινή (Τρίτη) επέτειο της ίδρυσης του τουρκικού κράτους (Ημέρα Δημοκρατίας της Τουρκίας). 

«Παράλληλα με τις μάχες μας κατά της τρομοκρατίας εντός και εκτός συνόρων, προασπίζουμε με πείσμα και αποφασιστικότητα τα δικαιώματα και συμφέροντά μας στη γαλάζια πατρίδα, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου και των γύρω περιοχών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο τούρκος υπουργός Άμυνας.
 
Ο κ. Aκάρ αναφέρθηκε στην «υπερήφανη Τουρκία» και τον αποφασιστικό αγώνα που δίνει κατά της τρομοκρατίας, ειδικά με τις επιχειρήσεις στη Συρία. 
 
«Η πατρίδα μας, η γαλάζια πατρίδα μας, οι αιθέρες μας και τα 82 εκατ. πολίτες μας συνεχίζουν αδιάλειπτα, με πείσμα και αποφασιστικότητα τον αγώνα ενάντια σε κάθε είδους απειλή και κίνδυνο κατά της ηρεμίας και ευημερίας μας», δήλωσε.
 
«Ως εγγυήτρια χώρα και στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε και τα δικά μας δικαιώματα και των Κύπριων αδελφών μας» είπε για τους τουρκοκύπριους.

Πηγή: sigmalive.com

Πηγή: skai.gr