Αιφνιδιαστική επίσκεψη Πάουελ στη Βαγδάτη

Αιφνιδιαστική επίσκεψη του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, το πρωί στη Βαγδάτη, προερχόμενος από το Κουβέιτ. Θα έχει συνομιλίες με την ιρακινή ηγεσία και τους ηγέτες των συμμαχικών δυνάμεων.
Εν τω μεταξύ δεκατρείς Ιρακινοί σκοτώθηκαν και ισάριθμοι τραυματίστηκαν κατά την αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσαν οι Αμερικανοί στη Φαλούτζα, αλλά και σε συγκρούσεις ανάμεσα σε αμερικανούς πεζοναύτες και αντάρτες στις νοτιοανατολικές συνοικίες της πόλης, ανακοίνωσαν νοσοκομειακές πηγές.
Έκκληση προς τα μουσουλμανικά έθνη για αποστολή στρατευμάτων στο Ιράκ, απηύθυνε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ιγιάντ Αλάουι, την ίδια ώρα που μία αντάρτικη ομάδα Ισλαμιστών απειλεί με αντίποινα οποιοδήποτε μουσουλμανικό κράτος στείλει στρατό.
Η οργάνωση με την επωνυμία «Ομάδα Ταουχίντ», με ανακοίνωσή της στο Διαδίκτυο προειδοποιεί πως «δεν θα μείνει σιωπηλή αν σταλούν στο Ιράκ στρατεύματα από οποιαδήποτε αραβική ή μουσουλμανική χώρα.
Στα χέρια των πακιστανικών αρχών βρίσκεται υψηλόβαθμο στέλεχος της Αλ Κάιντα.
Σύμφωνα με το Reuters, πρόκειται για έναν από τους επτά καταζητούμενους συνεργάτες της Αλ Κάιντα, που έχει επικηρυχθεί από τις αμερικανικές αρχές με το ποσό των 25 εκατομμυρίων δολαρίων.
Πηγή: skai.gr