Αγοράστε φρουριο γαλλικού κάστρου με λιγότερο από 50 ευρώ

Ψάχνετε για ένα μοναδικό δώρο Χριστουγέννων για κάποιο κοντινό σας πρόσωπο; Μπορείτε να του αγοράσετε ένα τμήμα ενός γαλλικού κάστρου με λιγότερο από... 50 ευρώ!

Πρόκειται για το Château de Vibrac, ένα φρούριο στο Grand Cognac που φιλοξενούσε κατά τον μεσαίωνα αριστοκράτες.

Για τρίτη χρονιά φέτος η startup Dartagnans.fr, που έχει σκοπό τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, και η μη κερδοσκοπική εταιρεία Adopte un chateau πωλούν κομμάτια ενός γαλλικού κάστρου.

Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί περίπου 175.000 ευρώ, από περισσότερους από 1.700 ανθρώπους που έχουν γίνει συνιδιοκτήτες του κάστρου.

Στόχος του είναι να συγκεντρώσουν 1.240.000 ευρώ.

Κάθε «αγοραστής» θα έχει πρόσβαση στο πανέμορφο κάστρο για όλη του τη ζωή, ένα οικόπεδο του κήπου θα έχει και το όνομά του και με την αγορά αυτή συνεισφέρει και στη διατήρησή του.

Οι «πωλητές» θέλουν να ανακαινίσουν το κάστρο και να αναδείξουν την παλιά του αίγλη και να διοργανώνουν εκδηλώσεις σε αυτό. Επίσης, υπάρχουν σχέδια για την καλλιέργεια βιολογικών προϊόντων στη γόνιμη περιοχή της έκτασης.

Ακόμη δύο κάστρα δυτικά της Γαλλίας αξιοποιούνται με τον ίδιο τρόπο.

Ο ιδρυτής της Dartagnans, Romain Delaume λέει στο CNN Travel πως η ομάδα του μελετά πώς μπορεί να αξιοποιηθεί τουριστικά κάθε κάστρο.

Το Vibrac φαίνεται πως ήταν στο ραντάρ τους για αρκετούς μήνες.

«Αυτό το κάστρο είναι χρυσός και είναι εγκαταλελειμμένο για περισσότερα από 100 χρόνια. Το μέρος αυτό είναι απίστευτο», λέει ο ίδιος.

Σε ένα αρχιπέλαγος τριών νησιών στον ποταμό Charente, το κάστρο Vibrac χρησιμοποιούνταν ως φρούριο τον 9ου αιώνα.

Το κάστρο είχε περάσει από πολλούς ιδιοκτήτες και έχει υποστεί πολλές ζημιές.

Πηγή: CNN