Αγνοούν τη Μόσχα

Η Ρωσία κατηγόρησε, τους Δυτικούς ότι \δρουν σε ολιγομελή επιτροπή\ προετοιμάζοντας μονομερώς την ανεξαρτησία του Κοσόβου και έκρινε ότι παρόμοια στάση \είναι απαράδεκτη\, μετά από σύνοδο για το Κόσοβο στο Παρίσι, όπου όμως η Ρωσία δεν αντιπροσωπεύτηκε.

\Οι διαβουλεύσεις σε ολιγομελή επιτροπή οδηγούν σε σκέψεις, πως προετοιμάζονται μονομερή σενάρια ανεξαρτησίας του Κοσόβου\, τόνισε με ανακοινωθέν ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στη Μόσχα, Μιχαήλ Καμίνιν.

\Παρόμοια προσέγγιση είναι απαράδεκτη για τη Ρωσία\, η οποία \δεν προσεκλήθη\, τόνισε ο αξιωματούχος.

Οι αντιπρόσωποι της Γερμανίας, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Βρετανίας (μελών της \'Ομάδας Επαφής\' για το Κόσοβο) συμφώνησαν κατά την ανωτέρω συνάντηση να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις, με τις οποίες \θα ληφθεί μεταγενέστερα απόφαση και θα εφαρμοστούν οι προτάσεις, που γίνονται από τον μεσολαβητή κ. Μάρτι Αχτισάαρι\.

Η Ρωσία συμμετέχει στην Ομάδα επαφής για το Κόσοβο, αλλά δεν αντιπροσωπεύτηκε στην ανωτέρω συνάντηση στη γαλλική πρωτεύουσα με θέμα τις μελλοντικές εξελίξεις στο Κόσοβο. \Ευνοούμε τη συνέχιση των διαβουλεύσεων ΒελιγραδίουΠρίστινα, για να εξευρεθεί μία λύση\, τόνισε ο κ. Καμύνιν στο ανωτέρω επίσημο ανακοινωθέν.
Πηγή: skai.gr