Αγία Πετρούπολη: Συνέλαβαν την ακτιβίστρια και ζωγράφο Κατρίν Νενάσεβα

Στην Αγία Πετρούπολη αστυνομικoί συνέλαβαν έξω από το σπίτι της την ακτιβίστρια και ζωγράφο Κατρίν Νενάσεβα, ανακοίνωσε η ίδια στη σελίδα της στο Facebook, όπως γράφει η εφημερίδα Novaya Gazeta.

Η αστυνομικοί της είπαν, κατά τη σύλληψη της, ότι καταζητείται λόγω κάποιας «επικείμενης ριζοσπαστικής εκδήλωσης» της οποίας η ίδια τάχα είναι διοργανωτής, δήλωσε η Νενάσεβα στον ιστότοπο OVD-info που καταγράφει τις συλλήψεις σε όλη την επικράτεια.

Η Ρωσίδα ακτιβίστρια πρόφθασε να ειδοποιήσει μια φίλη της και να της πει ότι την πηγαίνουν στο αστυνομικό τμήμα της συνοικίαw Γκάτσινο. Η αστυνομία αρνήθηκε να δώσει την οποιαδήποτε πληροφορία στη φίλη της, όταν εκείνη τηλεφώνησε για να μάθει για την τύχη της.

Νωρίτερα, η ζωγράφος είχε ανακοινώσει τη δράση «Κόκκινο τίμημα» που είχε σκοπό να επικεντρώσει την προσοχή της κοινής γνώμης στο ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας.

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής η Νενάσεβα είχε φτιάξει μικρές κάρτες, αφιερωμένες στην μνήμη της 34χρονης Νατάλια Τσερνίσεβα στις οποίες έγραφε : «Αυτή η δράση είναι αφιερωμένη στην μνήμη της Νατάλια Τσερνίσεβα. Στις 27 Ιανουαρίου του 2020 τη σκότωσε με μαχαίρι της κουζίνας ο πρώην σύζυγός της στην είσοδο του σπιτιού της, στην οποία κρυβόταν μετά τις απειλές του να φύγει από το ίδιο της το σπίτι. Είναι γνωστό ότι η κοπέλα είχε απευθυνθεί πολλές φορές στην αστυνομία και την στιγμή που δολοφονήθηκε ήταν στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης. Τον δολοφόνο τον βρήκαν με βάση την απόδειξη ενός μπουκαλιού βότκας...».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ