Αγ. Νάπα: Οι εφιάλτες που αναβίωσαν, το παραλίγο μακελειό κι ο μεγάλος φόβος

Το γκανγκστερικό κτύπημα σε γνωστή καφετέρια, που στόχο είχε θαμώνα και γνωστό επιχειρηματία της περιοχής, αναβίωσε τους εφιάλτες του τετραπλού και του πενταπλού φονικού που σημειώθηκαν επίσης στην Αγία Νάπα. Από το τυφλό κτύπημα γλίτωσαν ως εκ θαύματος θαμώνες της καφετέριας οι οποίοι ωστόσο τραυματίστηκαν από τα πυρά.

Τα cctv κατευθύνουν τις έρευνες

Απ’ την πρώτη στιγμή οι ανακριτές σήκωσαν μανίκια και έθεσαν στο μικροσκόπιό τους βίντεο από κλειστά κυκλώματα (cctv) της περιοχής. Σε δυο επίμαχα βίντεο καταγράφονται οι κινήσεις του δράστη καρέ καρέ. Συγκεκριμένο βίντεο που έχει στην κατοχή της η Αστυνομία δείχνει τον δράστη να «χαρτογραφεί» την περιοχή λίγα λεπτά πριν το κτύπημα. Ο δράστης φέρεται να εντοπίζει τον στόχο του και να φεύγει, για να επανέλθει λίγη ώρα αργότερα κρατώντας πυροβόλο όπλο τύπου καλασνίκοφ. Αυτό που δεν υπολόγισε ωστόσο, ήταν την αναχώρηση του ιδιοκτήτη από τον χώρο ο οποίος γλίτωσε καθαρά από τύχη. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο επιχειρηματίας αναχώρησε από την καφετέρια 20 λεπτά πριν το κτύπημα. Να σημειωθεί ότι μέχρι και λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην καφετέρια βρίσκονταν οικογένειες με ανήλικα παιδιά.

Το κτύπημα

Αστυνομικές πηγές που μίλησαν στο SigmaLive κάνουν λόγο για «μελετημένο» κτύπημα αφού με βάση τα βίντεο που έχουν στην κατοχή τους οι Αρχές, ο δράστης είδε τον στόχο του και επανήλθε για να κτυπήσει. Ίδιες πηγές κάνουν λόγο για δράστη ο οποίος φρόντισε να εξαφανίσει τα ίχνη του αφού πέραν του καλυμμένου προσώπου, τα γάντια που φορούσε εξαφανίζουν κάθε ίχνος dna που προφανώς θα οδηγούσε τις Αρχές στα ίχνη του. Ο δράστης ανοίγει πυρ και χρειάστηκε περίπου 10 με 15 δευτερόλεπτα για να αδειάσει τον γεμιστήρα του πυροβόλου όπλου του ρίχνοντας συνολικά 20 σφαίρες.

Η απόπειρα αυτή δεν έφερε τυχαία στη μνήμη τα κτυπήματα του πενταπλού αλλά και του τετραπλού φόνου. Υπενθυμίζεται ότι στον πενταπλό φόνο που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου του 2012 στην Αγία Νάπα χρειάστηκαν 4 δευτερόλεπτα και 14 σφαίρες για την φονική επίθεση. Θύματα ήταν η φρουρά του επιχειρηματία Φάνου Καλοψιδιώτη, τρεις Ελληνοκύπριοι, ο Φίλιππος Λουκαϊδης, Μάριος Καραολής και Γιώργος Γεωργίου καθώς και δυο Ρουμάνοι. Τον Ιούνιο του 2016, στόχος ήταν ξανά ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης ο οποίος το βράδυ εκείνο έτρωγε μαζί με τον Ηλία και την Σκεύη Χατζηευθυμίου σε εστιατόριο στην καρδιά της Αγίας Νάπας στην οδό Καταλυμάτων. Επαγγελματίες εκτελεστές «έραψαν» το εστιατόριο, αφήνοντας νεκρούς τους τρεις. Νεκρός έπεσε και ο ένας εκ των δυο δραστών.

Τα επόμενα βήματα

Στις Αρχές σαφώς και επικρατεί προβληματισμός από το νέο μαφιόζικο κτύπημα, την ώρα που ο μεγάλος φόβος για άνοιγμα ενός νέου κύκλου αίματος είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

Οι Αρχές επαγρυπνούν και προφανώς λαμβάνουν αυξημένα μέτρα. Στον αντίποδα θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το τρίτο κτύπημα μέσα σε οκτώ χρόνια στην ίδια περιοχή . Στην παρούσα φάση, το ενδεχόμενο συλλήψεων φαίνεται απομακρυσμένο ενώ οι Αρχές δεν αποκλείουν και διαφυγή του δράστη στα κατεχόμενα.

Πηγή: sigmalive