Κλείσιμο

Αφγανιστάν: Το μωρό που πήρε ο πεζοναύτης πάνω από τα σύρματα επανενώθηκε με τον πατέρα του (vid)

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα κυκλοφορεί μια εικόνα ενός μωρού το οποίο σήκωνε Αμερικανός πεζοναύτης στο αεροδρόμιο της Καμπούλ και προκαλεί σοκ αφού γίνεται σύμβολο της τραγικότητας και της αγωνίας που ζουν οι κάτοικοι του Αφγανιστάν από τη στιγμή που οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την πόλη και πήραν τον έλεγχο της χώρας στα χέρια τους.
 

Την ίδια στιγμή, βίντεο δείχνουν ανθρώπους να παραδίδουν μωρά που κλαίνε πάνω από συρματοπλέγματα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, σε μια προσπάθεια να τα σώσουν και ο ανθρώπινος νους δεν χωράει τα όσα συμβαίνουν.

Και ενώ η τύχη πολλών παιδιών και όχι μόνο είναι αβέβαιη, γίνεται γνωστό από το αμερικανικό Πεντάγωνο πως το viral βρέφος τςη φωτογραφίας δόθηκε στους πεζοναύτες επειδή χρειαζόταν ιατρική περίθαλψη και όχι για να ταξιδέψει προς τις ΗΠΑ και τώρα επανενώθηκε με τον πατέρα του. Οι πεζοναύτες «κάνουν ό,τι μπορούν» για να επιστραφούν τα παιδιά στις οικογένειές τους, σημειώνει το Πεντάγωνο.

Συγκεκριμένα, ο ταγματάρχης Jim Stenger δήλωσε στο CBS News«Το μωρό που φαίνεται στο βίντεο μεταφέρθηκε σε μονάδα ιατρικής περίθαλψης στο σημείο και του παρασχέθηκε φροντίδα από επαγγελματίες υγείας. Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το μωρό επανενώθηκε με τον πατέρα του και είναι ασφαλές στο αεροδρόμιο».

Πηγή: Must