Αφγανιστάν: Οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν τον αρχηγό της κατασκοπείας των Ταλιμπάν

Άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας του Αφγανιστάν σκότωσαν τον αρχηγό της κατασκοπείας του κινήματος των Ταλιμπάν (που είναι εκτός νόμου στην Ρωσία) Κάρι Σαγκασί, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν, η οποία δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της νύχτας προς την 12η Ιουλίου στην περιοχή Μοχαμάντ Αγαχί στην επαρχία Λογκάρ. Ταυτόχρονα συνελήφθησαν δύο υφιστάμενοι του Σαγκασί, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στις αρχές Ιουλίου περιήλθαν στον έλεγχο των Ταλιμπάν περιοχές του Αφγανιστάν κατά μήκος των συνόρων πέντε χώρων, του Ιράν, του Τατζικιστάν, του Τουρκμενιστάν, της Κίνα και του Πακιστάν, μετά την ανακοίνωση για την αποχώρηση των στρατευμάτων της δυτικής συμμαχίας.

Όπως δήλωσε ο νέος διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων του Αφγανιστάν στρατηγός Βαλίντ Μοχαμάντ Αχμαντζάι, προτεραιότητα του στρατού είναι η υπεράσπιση από τους Ταλιμπάν βασικών πόλεων της χώρας, των μεθοριακών διελεύσεων και αυτοκινητοδρόμων. Σύμφωνα με τον στρατηγό, οι διοικητές των Ταλιμπάν προτίθενται να αποκόψουν αρχικά τις βασικές οδικές αρτηρίες, μέσω των οποίων διακινούνται τα εμπορεύματα και εν συνεχεία να αρχίσουν τις επιθέσεις εναντίων πόλεων και περιοχών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ